«Sfântul Arsenie Boca mi-a poruncit să-l dezgrop»

Ultima actualizare:

    Măicuţele de la Mănăstirea Prislop l-au prins în puterea nopţii pe un bărbat care săpa în  mormântul cunoscutului duhovnicFotoi: Daniel Guţă
Măicuţele de la Mănăstirea Prislop l-au prins în puterea nopţii pe un bărbat care săpa în mormântul cunoscutului duhovnicFotoi: Daniel Guţă

Profanare de morminte în Hunedoara! Un bărbat de 45 de ani a petrecut 24 de ore în arestul Poliţiei Deva, după ce a încercat să dezgroape sicriul părintelui Arsenie Boca, înhumat la Mănăstirea Prislop. Bărbatul a declarat că gestul său a fost o misiune primită chiar de la părintele Arsenie Boca.

Episod sinistru petrecut vineri noapte la mormântul unuia dintre cei mai iubiţi duhovnici ai românilor. Ioan Chiţubăian, din Maramureş, a fost surprins de măicuţele de la Mănăstirea Prislop în timp ce săpa în mormântul lui Arsenie Boca. Bărbatul susţine că încerca să arate că părintele nu a putrezit şi că poate fi canonizat.

Părintele Arsenie Boca a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop pe 4 decembrie 1989
Părintele Arsenie Boca a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop pe 4 decembrie 1989

Am urmat porunca sfântului, care mi-a poruncit să-l dezgrop, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”, a strigat acesta sâmbătă dimineaţă, la ieşirea din sediul Poliţiei Haţeg, unde a fost audiat în dosarul în care a fost acuzat de profanare. El le-a spus poliţiştilor rugăciuni, apoi a fost transferat, pentru 24 de ore, în arestul Poliţiei Deva.

Duminică dimineaţă, bărbatul a fost lăsat să plece acasă. Rudele venite din Sighetul Marmaţiei l-au luat cu maşina şi au declarat că îl vor interna într-un sanatoriu, pentru că suferă de afecţiuni psihice. 

Mănăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj pentru români
Mănăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj pentru români

Citeşte materialul integral pe Adevărul.ro

“Poliţiştii au constatat că pe suprafaţa mormântului a fost săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 centimetri şi o adâncime de 50 de centimetri”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei susţin că vor lua măsuri suplimentare de pază a locului de veci, la care ajung săptămânal circa 100.000 de pelerini. 

Click! Spune:

Părinte şi teolog ortodox, Arsenie Boca (1910-1989) a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveni (Braşov) şi la Mănăstirea Prislop. Opozant al regimului comunist, el a fost dus la Canal şi întemniţat la Jilava, Timişoara şi Oradea. Există numeroase mărturii în care duhovnicul era prezentat ca un om cu darul vindecării. 

Ghinioane pentru fetele de la Bambi, după ce au luat pietricele de la mormânt

Mormântul părintelui Arsenie Boca e loc de pelerinaj pentru mulți români. Chiar și vedetele merg la Mănăstirea Prislop pentru a se ruga la mormântul părintelui. În urmă cu patru ani, Raluca (30 de ani) și Denisa (27 de ani) de la trupa Bambi au fost la Prislop, iar, la plecare, au luat de pe marginea mormântului câteva pietricele care să le poarte noroc. Ele spun însă că efectul a fost exact invers: ghinioanele s-au ținut lanț. Concertele li s-au anulat, au avut probleme de sănătate, iar în dragoste s-a năruit totul. Astfel că fetele s-au întors la mormânt și au pus pietricelele la loc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net