Veste bună pentru pensionari! De luna aceasta, 234.000 de vârstnici vor primi mai mulţi bani. Vorbim aici despre cei care s-au pensionat în perioada 2011-ianuarie 2013. Poştaşul le va aduce în plus, în medie, 63 de lei.


S-au finalizat recalculările de pensii! Astfel că până la sfârşitul lunii o mică parte din pensionari vor primi ceva mai mulţi bani pe talon. Pe lista de plată se află 234.000 de vârstnici, care au ieşit din câmpul muncii între ianuarie 2011 şi ianuarie 2013. Ei se vor alege în plus cu 63 de lei, în medie.

"Sunt cazuri în care persoanele vor primi chiar şi 90 de lei. La finalul acestei luni, vor primi diferenţa de pensie aferentă pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, iar din aprilie vor intra în normal cu acceaşi pensie majorată", ne-au explicat reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, efortul financiar pentru cele două luni este de 23 de milioane de lei şi pentru întregul an de 250 de milioane de lei. Fericiţii pensionari fac parte din categoria celor cărora li s-a adăugat un indice de corecţie, care nu le-a fost aplicat la momentul pensionării: 1,12, pentru cei pensionaţi în 2011, respectiv 1,17, pentru ceilalţi. "Guvernul Boc nu a mai acordat acest indice, care reprezintă o corelare a salariului cu vârsta standard de pensionare şi stagiul de cotizare. Curtea Constituţională a stabilit că e nedrept, astfel că am revenit la vechiul calcul", au mai precizat pentru Click! cei din cadrul CNPP.

Pensii indexate din 2015

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că toţi pensionarii vor beneficia de indexarea punctului de pensie cu 4%, începând din 2015. În România, există, în prezent 5,3 milioane de pensionari.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: