În sfârşit, Ponta şi Iohannis au ajuns faţă în faţă!

Ultima actualizare:

    Victor Ponta şi Klaus Iohannis au vorbit la telefon înainte de anunţarea rezultatelor oficialeArhiva: Click!
Victor Ponta şi Klaus Iohannis au vorbit la telefon înainte de anunţarea rezultatelor oficialeArhiva: Click!

După lungi discuţii, care păreau interminabile, pe tema realizării unei dezbateri între Klaus Iohannis şi Victor Ponta, cei doi prezidenţiabili s-au confruntat, în sfârşit, ieri seară, în direct, la Realitatea TV.

Cu circa 20 de minute înainte de emisiune, politicienii au ajuns la sediul televiziunii. Dacă Iohannis a venit singur, Ponta s-a prezentat la întâlnire de mână cu soţia, Daciana Sârbu, dar şi împreună cu purtătoarea sa de cuvânt, Gabriela Firea.Prima temă a discuţiei a fost votul din Diaspora.Românii vor putea vota duminică în afara graniţelor?”, a fost prima întrebare a moderatorului. „Da, vor vota. Prin măsurile luate de BEC şi MAE, noi azi am alocat sumele suplimentare ca MAE să poată asigura cheltuieli pentru organizarea secţiilor din străinătate”, a răspuns Ponta. „Duminică, în jurul orei 12.00, m-a sunat un prieten din Munchen şi mi-a spus că sunt o mie de persoane care aşteaptă să voteze. După-masă, mi-a spus că sunt 1.500. Seara, la ora 9.00, mi-a spus că s-au închis porţile şi o mie de persoane nu au putut vota. Domnule Ponta, aţi organizat alegerile în Diaspora execrabil. Aţi suprimat dreptul la vot în Diaspora… Mi-a scris cineva că a făcut sute de kilometri, iar, până seara, nu a reuşit să voteze. Oameni care îşi sacrifică ziua liberă pentru a vota nu au fost lăsaţi să voteze”, a replicat Iohannis.

O altă întrebare a moderatorului Rareş Bogdan a fost: „Domnule Iohannis, veţi tăia sau nu pensiile?”. Iohannis a răspuns printr-o altă întrebare, pe care i-a adresat-o lui Ponta: „Domnule Ponta, de ce aţi minţit pensionarii că le tai pensiile?”. „Eu vă tratez cu respect, jignirile nu vă fac cinste”, i-a replicat Ponta. Răspunsul lui Iohannis la întrebarea moderatorului a venit după câteva replici tăioase între candidaţi: „Garantez că nu se vor tăia pensiile niciodată, cât voi fi preşedinte, iar afirmaţiile din acei fluturaşi cu care PSD-iştii v-au speriat au fost o campanie mizerabilă a PSD, s-au folosit de o instituţie publică şi aţi crezut că poştaşul vă aduce o înştiinţare”.A urmat un dialog pe marginea atacurilor pe care echipele de campanie ale celor doi candidaţi le-au făcut reciproc la adresa familiilor acestora. „Domnule Ponta, văd că aţi făcut o fixaţie pe familia mea, vă legaţi de soacra mea, de părinţii mei după care aţi trimis echipă să-i filmeze”, a spus Iohannis. Ponta a replicat, arătându-i două titluri din ziarul de promovare al ACL: „Victor Ponta şi Daciana Sârbu au depus falsuri prin omisiune” sau „Familia Ponta, zece milioane cu Golden Blitz”. ”Puteţi să îi cereţi scuze soţiei mele?”, a întrebat Ponta. „Imediat după ce vă cereţi scuze în numele echipei dumneavoastră că m-aţi făcut vânzător de copii. Eu, dacă am greşit cu ceva, îmi cer scuze public”, a răspuns Iohannis. Ponta, însă, nu şi-a cerut scuze.

Imagine cu cei doi contracanditaţi în platoul Realitatea Tv
Imagine cu cei doi contracanditaţi în platoul Realitatea Tv
image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net