Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat, azi, cele șase paciente internate în Capitală, victime ale tragicului accident de la Ialomița. Ministrul a stat de vorbă cu victimele, iar medicii i-au dat asigurări că se vor recupera, inclusiv fata de 19 ani, internată la ”Bagdasar Arseni”. Tânăra a rugat-o pe Sorina Pintea să iî transmită mamei că îi e foarte dor de ea.


Zece persoane au murit şi șapte au fost rănite în urma unui accident rutier produs sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție după ce un TIR a intrat în plin într-un microbuz plin cu pasageri. Șase femei, între care o tânără de 19 ani, au fost aduse în București, iar cea de-a șaptea victimă este internată la Spitalul din Slobozia.

Ce a vrobit Sorina Pintea cu fata de 19 ani rănită la Ialomiţa

Ministrul Sorina Pinea a mers azi (luni, n.r) la cele două spitale din București, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni și a stat de vorbă cu medicii și pacientele. Patru victime sunt încă la Terapie Intensivă.

Ministrul a reușit să stea de vorbă câteva momente cu tânăra de 19 ani, internată la Spitalul Bagdasar Arseni. Ea a fost detubată, însă riscul vital nu a trecut încă. Nu își mai amintește de accident și vrea să meargă acasă la familie.

”Fata spune că nu își mai amintește minic de accident. A ruagt-o pe doamna ministru să îi transmită mamei că îi este foarte dor de ea”, a spus pentru Click! Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. Mama tinerei a vizitat-o cu o seară înainte.

Ministrul a vorbit şi cu celelalte victime. 

victimele-accidentului-la-spital.jpg

Victimele accidentului de la Ialomiţa se vor recupera
Ministrul Sorina Pintea stă de vorbă cu una dintre victimele accidentului de la Ialomiţa
foto: captura Facebook

"Starea  lor este bună, stabilă, sunt detubate și conștiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele și cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar și despre tratamentul medical necesar pe care îl primesc. Le urez sănătate și recuperare cât mai rapidă", a declarat Sorina Pintea.

Ancheta este încă în desfășurare în cazul accidentului produs pe DN2A, în dreptul localității Sfântul Gheorghe din Ialomița. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă. Opt din cele zece persoane care au murit erau angajaţii unui supermarket din București.

Citeşte şi: 

Tragedia din Ialomiţa a lăsat 20 de copii orfani

 

 
 
Loading...