În PSD e care pe care iar guvernarea țării este blocată după ce Sorin Grindeanu s-a hotărât să nu mai asculte de comenzile lui Dragnea, șeful haitei social-democrate.


Grindeanu îi mușcă acum mâna celui care l-a luat de la șefia Consiliului Județean Timiș și l-a cocoțat în fruntea Guvernului. Nea Liviu, ce te faci acum, că tu ai vrut un cățeluș la Palatul Victoria, dar te-ai trezit în curte cu un dulău care mai are puțin și nu te mai lasă să intri în casă?!

Nea Liviu, în loc să asculți de sfaturile consilierilor și să trântești guvernul printr-o moțiune de cenzură care ar putea să-ți facă praf partidul, cel mai bine e să asculți de sfaturile lui Cesar, îmblânzitorul de câini. Numai așa vei redeveni șeful suprem al haitei de la PSD! 

 

1. Învață cum să-i dai de mâncare!

În primul rând, nu-i arunci bolul cu biscuiți ca oricărui maidanez! Adică, nu-i zici la mișto, de față cu toți, că e dat în șuturi afară de la Guvern și are de ales între șefia la SIE, la ASF sau la Curtea de Conturi. Îl iei cu blândețe deoparte, stabilești contactul vizual cu el și nu-i arunci acolo bolul! Aștepți până când devine entuziasmat de treaba asta, i-l așezi cu blândețe pe podea și să vezi după aceea cum papă!

 

2. Pot deveni cățeii geloși? Bineînțeles!

Păi, nea Liviu, tu l-ai luat în brațe doar pe Darius Vâlcov și nici că vrei să îi mai dai drumul! Păi, și cu Sorin ce-ai făcut? Cesar explică foarte clar: nu îl primești doar pe unul dintre ei în brațele tale și să îl lași să acapareze tot spațiul! Trebuie să-i mângâi pe amândoi în același timp, altfel se iau la bătaie. Așa că bagă-l puțin și pe Grindeanu în seamă, s-ar putea să știe mai bine cum e cu bugetul țării și dacă mai sunt bani de salarii. 

 

3. Uite așa îi pui lesa (de la secunda 00:57)

Toți stăpânii de câini parcă fac un acces de isterie când vor să-și scoată la plimbare animalul de companie. „Vrei să mergi afară? Vrei să mergi afară?” Nu, trebuie să aștepți până când se relaxează, îi pui încet lesa, deschizi ușa iar câinele va ieși singur. Păi, vezi nea Liviu, cum face Cesar? Nu trebuia să organizezi Comitetul Executiv și să-l lași pe Darius Vâlcov să-i dea lui Sorin cu ceaslovul de promisiuni neîmplinite în cap!

 

4. Cum îl oprești să nu mai sară pe tine

Nea Liviu, nu te supăra, dar Cesar spune că nu e bine să-i încurajezi pe căței să sară pe tine atunci când este bucuros. Ăsta cică e un comportament deviant. Vezi? Nu trebuia să încurajezi guvernul să dea OUG13. O fi sărit și s-o fi gudurat atunci Grindeanu pe lângă tine, dar imediat a dat OUG14 care a anulat OUG13. Iar acum îți sare direct la gât. Cesar spune că trebuie să folosești disciplina. Nu trebuie să folosești numai comenzi, trebuie să știi să îl ții într-o stare mentală echilibrată. 

 

5. Dacă roade și mușcă nu-l trosni!

Aici e mai complicat, cică trebuie să-l duci la lecții de obediență, dar nu ar fi indicat să-l dai acum pe Sorin pe mâinile Olguței sau Gabrielei Firea. Nu de alta, dar s-ar putea după ce țipă la el o oră, la final, să-l și muște! Cică trebuie să-l duci la alți căței care sunt într-o stare echilibrată. Cel mai bine e să-l lași weekendul ăsta cu Petre Daea. Sigur o să-l transforme într-o oaie! 

 

Grindeanu: "Demisionez odată cu Dragnea! Am unde să mă întorc, eu am făcut școala la timp"

sorin-grindeanu_0_0.jpg


Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a susținut un discurs acid la adresa lui Liviu Dragnea, și s-a arătat profund deranjat de afirmațiile arpoape defăimătoare ale liderului PSD. Premierul a ținut să precizeze că indiferent de deciziile și ședințele organizate de Dragnea, el va rămâne mereu PSD-ist:

 • „E o zi tristă pentru mine. Azi, la presiunile lui Dragnea, am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dumneavoastră și spun așa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist. În momentul de față, domnul Liviu Dragnea încearcă să confiște un întreg partid și asta se vede pentru că îi e frică de contactul cu marea masă a membrilor de paritd. De un an de zile, acest partid nu a mai avut un Birou Permanent Național. Singurele modalități prin care se conduce PSD sunt aceste CEX-uri organizate în general pentru execuții.”

Sorin Grindeanu îl acuză pe Liviu Dragnea că toată această criză este generată de el pentru că dorește să obțină cât mai multă putere și a făcut aluzie la trecutul politic al lui Dragnea, de fost membru al PDL:

 • „Pe 15 iunie 2017, în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor țării, împotriva propriului partid, a decis să dărâme un Guvern legitim pe care, așa cum se laudă, el l-a pus. Nu PSD l-a pus, nu votul românilor, nu parlamentarii PSD-ALDE, ci el, pe persoană fizică, Liviu Dragnea. Totodată, tot azi, se mai spune ceva: că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern dintr-un simplu motiv: pentru că domnul Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere. Justificarea, acea analiză mincinoasă.”
 • „Voi rămâne membru PSD indiferent de ce spune Liviu Dragnea. Eu voi rămâne PSD-ist indiferent câte CEx-uri de excludere a mea va organiza domnul fost PDL-ist Liviu Dragnea. Ce-o să facă? O sa ne excludă pe toți din partid, că încercăm să spunem că lucrurile nu merg in direcția corectă? Nu cred, că n-o să fie lăsat de partid. Nu mă agăț de scaun. Eu am unde să mă întorc, eu am facut școala la timp, fără să repet ani. Domnul Liviu Dragnea se agață disperat de funcții în speranța că asta îl va salva de trecut. Asta e credința mea. Președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să își asume situația de criza în care a aruncat România și de care îi spuneam în urmă cu 5 zile și pe care a trecut-o în derizoriu, zicea că nu știu despre ce vorbesc.”

Sorind Grindeanu pare să fi schimbat termenii posibilei sale demisii din funcția de premier. Având în vedere că îl consideră pe Dragnea principalul responsabil pentru aducerea României în această situație dificilă:

 • „Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic și din păcate, acest lucruri duc la incertitudine și destabilizare. În acest moment suntem într-un blocaj. În consecință, până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu. Vreau să vă asigur pe toți că mă voi comporta în acești parametri. Dar responsabilitatea numărul unu stă pe umerii celui care a dus România în această situație.”
 • „De asemenea, aș vrea să le mulțumesc miniștrilor, care au înțeles aproape toți să fie responsabili și să vină azi să-și facă treaba, să continue munca la serviciu. Este o obligație legală a dânșilor sa faca asta. Indiferent de ceea ce se va intampla in zilele urmatoare, avem obligatia sa nu-i facem pe români să sufere, să nu facem mediul economic să sufere, iar lucrurile trebuie să continue în aceiași parametri. Dacă voi constata că nu pot asigura un guvern funcțional, atunci îmi voi da demisia. Sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. Anunț public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD care m-au rugat să mă văd cu ei. Există în interiorul partidului, dincolo de acea masă decidentă din CEx, o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului guvern. știu că există mulți oameni onești și de bună credință în CEx și îi apreciez pentru munca depusă în partid. Știu și ce s-a întâmplat în aceste zile și îi asigur că părerea mea despre ei nu s-a schimbat. Sunt alături de ei pentru că știu prin ce trec.”

Premierul și-a continuat atacurile la adresa șefului PSD, demontând acuzațiile absurde potrivit cărora ar fi influențat sau ar fi o unealtă:

 • „Voi răspunde la două dezinformări spuse de domnul Liviu Dragnea: încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, că e cineva în spate...nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete, așa că se gândească domnul Liviu Dragnea mai bine când spune aceste lucruri pentru că voi avea, dacă va continua, reacții și mai puternice pe acest subiect. Toată această idee e o minciună!”
 • „A doua minciună la care răspund este cea în care spunea că toți miniștrii au avut o problemă, nu puteau comunica cu mine și de aici marea problemă a acestui Guvern. Cum să lucreze acești miniștri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le venea altă directivă și altă comunicare? Cred că ne aflăm într-un moment dificil, greu, în care un singur om, Liviu Dragnea, încearcă să ne întoarcă în timp, înainte de 1989 și e fiecare dintre noi implicat politic sau nu. Trebuie să ne gandim dacă ne dorim asta. Eu cred că nu!”

Liviu Dragnea, despre înlăturarea premierului: "Grindeanu este o unealtă"

dragnea_liviu.jpg

liviu dragnea
Dragnea consideră că Sorin Grindeanu a devenit o unealtă
Foto: Click!

Liviu Dragnea i-a informat pe jurnaliști că decizia luată în cadrul Partidului Social Democrat, împreună cu colegii din ALDE, alături de care formează coaliția majoritară în Parlament, că decizia cu privire la moțiunea de cenzură a fost adusă la cunoștință și președintelui Klaus Iohannis.

 • "L-am informat pe domnul Ioahnnis despre deciziile de ieri. Am luat decizia ca luni (19 iunie) să se depună o moțiune de cenzură, iar miercuri să fie dezbătută și votată. Nu ne-am dorit aceasta situatie. Am sperat ca după decizia de ieri, la care Sorin Grindeanu n-a mai vrut să participe, va înțelege că astea sunt regulile democratice și va trebui să-și prezinte demisia. Regret decizia, dar aici am ajuns. Dacă ar fi dorit să nu intervină această criză politică generată prin refuzul de a părăsi Palatul Victoria am fi ajuns la o decizie amiabilă."

Dragnea a mai lămurit și în legătură cu analiza activității Guvernului care a stârnit atât de multe controverse:

 • "Am mai vorbit și aseară despre ceea ce s-a prezentat în acea analiză, evaluare a activității guvernamentale. Una din problemele care au generat această întârziere o reprezintă și lipsa unei coordonări efective, atribut al primiului ministru care trebuie să coordoneze activitatea miniștrilor. Am discutat azi cu colegii mei și despre demisiile miniștrilor prezentate ieri. Le-am spus ceva ce n-am precizat ieri: din păcate, ultimele două luni de zile, majoritatea miniștrilor veneau la mine plângându-se că nu reușesc să aibă o comunicare normală cu premierul, că sunt blocaje administrative. Am avut mai multe discuții și cu Sorin Grindeanu și m-a asigurat că se vor regla aceste lucruri dar nu a fost așa."
 • "Mai mulți miniștri intenționau să plece din acest Guvern din această cauză. Am sperat că vom găsi o rezolvare pentru că cel mai important este aplicarea programului de guvernare. Mulți miniștri intenționau să ia această deizie pentru că nu au vrut să fie arătați cu degetul, pentru că nu e vina lor. Sunt, de asemenea, o serie de măsuri care n-au fost implementate. Am văzut speculații ca unele măsuri trebuiau intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar ele trebuiau implementate pâna la 1 iulie 2017."
 • "În ceea ce privește criticile aduse evaluării făcute. S-a spus că aseară sau ieri după-amiază s-a luat act pentru prima dată de această evaluare. În opinia mea, preocuparea principalaă a Guvernului era să facă această evaluare. Am mai avut o întâlnire cu mai mulți colegi și cu domnul Grindeanu cu acest raport pe masă, dar nu prea a fost interesat de el. De asemenea, mi se pare profund incorect modul în care s-a raportat la dmnul Darius Vâlcov. După cum se organizează aceste acțiuni, e clar că nu e un plan făcut pe genunchi. Nici eu nici colegii n-am bănuit că această decizie anuntată acum o lună va stârni un asemenea scandal și că vom descoperi fără să vrem un plan de care noi n-aveam habar. Ce se petrece acum la Guvern e în afara spațiului democratic și a bunului simț. E un grup ilegitim care ocupă Palatul Victoria fără să mai aibă o sustțnere politică necesară. Ne-am dat seama de ieri că decizia noastră e corectă, poate fi dureroasă, neobișnuită, dar faptul că noi nu ne dezicem de programul de guvernare pentru că românii să trăiască mult mai bine e mai important ca oricine in această țară."
 • De departe, cea mai controversată afirmație a lui Liviu Dragnea a fost în legătură cu atitudinea lui Sorin Grindeanu. Dragnea nu își explică motivul pentru care premierul refuză să demisioneze și dorește "să se agațe de funcție", dar este tentat să creadă că se află sub influența unui politician: "În opinia noastră, Sorin Grindeanu este o uneală, a cui... nici noi nu știm."

 

Olguța Vasilescu îl atacă pe Grindeanu: „Se credea pe viață în scaunul ăla!”

Vasilescu a ținut să se ia de Sorin Grindeanu și l-a ironizat pe premierul României, afirmând că „dintre toți miniștrii guvernului, numai premierul nu știa că, semestrial, se face o evaluare a implementării programului de guvernare”. 

În urma acestei evaluări, Olguța Vasilescu a primit cele mai bune recomandări din partea comisiei lui Dragnea, cu toate că Legea Salarizării Unitare încă este în Parlament. Unul dintre cele mai importante proiecte ale PSD-ului trebuia pus în aplicare de la 1 iulie, însă medicii și profesorii s-au trezit, pe nepusă masă, că își vor vedea măririle de salarii abia de la anul și nu din această vară, așa cum social-democrații au promis în campania electorală. 

"Monitorizarea presei nu se mai face la Guvern? Măcar de la tv ar fi aflat, din emisiunile în care a fost prezent Liviu Dragnea, despre evaluare. Doar el credea că e pe viața în scaunul acela...", a mai afirmat Olguța Vasilescu. 

La conferința de presă susținută înainte de numirea Guvernului, Liviu Dragnea afirma că Sorin Grindeanu va primi un vot de încredere pentru 4 ani.

 

Ministrul Justiției şi-a dat demisia

toader.jpg

tudorel toader ministrul justitiei demisie
Tudorel Toader a spus că nu se află în niciotabără, fiind independent

UPDATE 10.20: Tudorel Toader a demisionat: "Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiției !", a scris el pe Facebook. 

„Încă fac parte dintr-un guvern, un guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care are încă suportul, sprijinul, juridic. Personal, cred că, în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui, se retrage implicit sprijinul politic şi pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă este membru al unui partid sau altul sau este independent. (...) Sigur, voi respecta deciziile care voi fi luate pe cele două componente: politică şi juridică”, a spus Toader, la sosirea la Ministerul Justiţiei.

El a afirmat că, în acest moment, continuă să îşi exercite atribuţiile.

„Eu mă duc acum la ora 9.00, avem o dezbatere pe proiectul de lege privind modificarea legii cetăţeniei. (...) La ora 12.00, particip la secţia de judecători a CSM, aşadar, îndeplinesc obligaţiile până în ultimul moment. (...) Eu sunt ministrul Justiţiei, astăzi, încă”, a afirmat Toader.

Ministrul Justiţiei a mai adăugat că „nu face parte din nicio tabără”, întrebat dacă îl susţine pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu.

Dragnea, după retragerea miniștrilor: „Suntem pregătiți să facem un nou Guvern!”

15896304_1428986850459033_5112832299005997315_o.jpg

Sorin Grindeanu, flancat de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea
Sursă: Gov.ro

Cei doi lideri au pecetluit soarta miniștrilor. Cele două partide de guvernământ au retras sprijinul politic acordat guvernului iar toți miniștrii au anunțat că și-au depus demisiiile. Nu este clar dacă procedura a fost respectată, adică dacă demisiile au ajuns efectiv la Secretariatul General al Guvernului. 

Cert este că Sorin Grindeanu a rămas pe poziții, anunțând că nu demisionează.

Anticipând această mutare a premierului, Dragnea a anunțat că membrii PSD care vor încerca, la chemarea lui Grindeanu, să preia vreun portofoliu ministerial, vor fi excluși din partid. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat, pe larg, ce s-a întâmplat la ședința Comitetului Executiv al PSD:

 • Am avut ședința CEx a PSD, în același timp și colegii de la ALDE, o ședință în care am făcut o evaluare a stadiului implementării programului de guvernare, o analiză anunțată imediat după ce a fost instalat noul guvern  în anul curent. Sigur că există varianta în care să facem o evaluare superficială, în care lucrurile care nu merg să fie ascunse, s-a dat varianta nu foarte confortabilă, să spunem adevărul indiferent cât ar fi de crud. Nu a fost o evaluare care să aiba de la început ca obiectiv anumite persoane, să fie promovate sau demise, ci s-a lucrat la un document, nu a fost o acțiune ușoară, care să ne arate unde suntem și să luăm decizia corectă și cum putem recupera întârzierile.
 • E o acțiune în premieră. A fost prezentat acel document care ne-a arătat că drecția este bună numai că ritmul de impșementare e scăzut. Suntem într-o perioadă în care lumea e într-o dinamică foarte mare. Țările din regiune sunt într-o dinamică de dezvoltare foarte mare. Astazi, avem capacitatea să stabilim ritmul de implementare și să facem și schimbarile necesare.
 • S-a discutat și despre situația în care într-adevăr unele măsuri trebuiau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar trebuiau adoptate pana la 1 iulie 2017 – legea prevenției, reglementări fiscale care să diminueze birocrația și să crească veniturile firmlelor, investiții publice care trebuiau să fie mai mari.
 • Majoritatea colegilor au tras concluzia că o parte din membrii guvernului nu au luat foarte în serios programul de guvernare. N-au reușit să se coordoneze, să colaboreze, să stabilească niște relații care să fluidizeze circuitul documentelor între ministere. Multe programe care trebuiau implementate au fost tratate ca și altele.  Împreună trebuie să găsim cea mai bună soluție. În a doua parte a ședinței, premierul nici n-a așteptat să luăm o decizie. Nu neapărat demisia premierului. Eu am condus această întâlnire și am descurajat orice intenție de a se escalada un conflict și am cerut colegilor să nu se discute cu patimă. Din păcate, premierul n-a mai așteptat, ne-a transmis că iși dă demisia.
 • Suntem în situația în care după ieșirea premierului din sală, Comitetul Executiv Național a luat act că toți membrii PSD din guvern și-au prezentat demisiile prezentate înainte de Comitetul Executiv.
 • Al doilea lucru, anunțul premierului că-și va prezenta demisia. PSD și colegii de la ALDE e pregătit să formeze un nou guvern care va avea o foaie de parcurs mult mai bine structurată. Continuarea Guvernului în actuala stare, cu Sorin Grindeanu sau nu ca premier, riscă ca în Romania programul de guvernare să devină un document greu de pus în aplicare. Au fost colegi care mi-au spus să nu prezentăm toată situația public, eu n-am fost de acord. Nu trebuie să mai guvernăm pe ascuns. Trenuie să fie o guvernare transparentă." 

 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că aceeaşi configuraţie politică va propune viitorul premier. El a răspuns astfel unei întrebări legate de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să numească un premier din afara coaliţiei PSD – ALDE.

 • Am prezentat două documente, unul mai amplu de analiză a modului în care s-a îndeplinit programul de guvernare şi unul de sinteză de 16 pagini.
 • Cantitativ sunt dintr-un total de 390 de măsuri 260 care nu sunt implementate, abordate.
 • Calitativ, sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate şi nu au fost pornite. El a spus că, din totalul de peste 390 de măsuri, 260 nu sunt abordate şi că sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate si nu sunt îndeplinite, între care a menţionat înfiinţarea Fondului suveran de dezvoltare şi faptul că Legea salarizării ar fi trebuit corelată cu o reformă importantă a principalelor servicii publice.
 • Am votat retraregarea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanu.
 • Miniştrii ALDE sunt cu demisiile scrise la purtător, mi le-au înaintat mie.
 • Trebuie văzută care e soluţia pentru criza politică.
 • Rezultatul votului din decembrie 2016 a dat o configuraţie în Parlament care nu s-a schimbat, aceeaşi configuraţie politică urmează să dea şi următorul guvern, e aceeaşi majoritate bazată pe PSD şi ALDE.
 • Am făcut evaluarea miniştrilor noştri, evaluările nu indică o lipsă de performanţă a lor

 

Dragnea: «În iunie vom avea o discuţie în partid despre o posibilă remaniere»

liviu-dragnea-sentinta-465x390.jpg

liviu dragnea bancuri ordonanta
Liviu Dragnea a declarat că-n iunie va avea loc o "discuţie" în partid în privinţa unei posibile remanieri guvernamentale

Liderul PSD se află în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde duminică are loc Ziua Costumului Popular, eveniment care are ca scop intrarea în Cartea Recordurilor prin realizarea a două recorduri: cele mai multe persoane îmbrăcate în costum popular şi cel mai mare număr de participanţi la un dans tradiţional: Roata de la Runc.

Motivul pentru care Liviu Dragnea nu-și rade mustața. A fost forțat să o facă doar o dată

dragnea.jpg

liviu dragnea
Liviu Dragnea
Foto: captură video

Nimeni nu știe cum arată Dragnea fără mustață, dar nici nu ar avea cum, având în vedere că a lăsat-o să crească încă din adolescență, pentru a le face pe plac tatălui și bunicului său. O singură dată însă, fără voia sa, șeful social-democraților a ajuns la brici: în armată, din cauza comportamentului rebel pe care el însuși l-a recunoscut într-un interviu cu cei de la Adevărul .

Liviu Dragnea este foarte atașat de look-ul său și recunoște că nu și-ar dori să își radă mustața.“Nu mi-am dat-o jos. A fost dorinţa mare a bunicului şi tatălui meu să las mustaţa să crească. Ei au fost foarte supăraţi când, din cauza comportamentului meu nu foarte adecvat în armată.…Eram destul de nebuni în armată. După ce am luat la facultate, am făcut armata la termen redus, eram numai studenți, la o unitate militară de aici din București, din Pantelimon. Am fost tuns la zero şi eu şi alţi colegi. Mi-au ras şi mustaţa. Am fost cel mai supărat om. Am evitat să mă vadă tata până mi-a mai crescut mustaţa. Şi tata a fost supărat. M-au pedepsit atunci pentru că mai săream gardul cu câţiva colegi”.

Pleca alături de colegi doar pentru a merge pe jos până la un magazin de la începutul orașului. Plăcerea lor cea mare era să le arate celorlalți mai puțin curajoși că au avut îndrăzneala de a rupe canoanele și de a “evada” din unitatea militară.
Dragnea a povestit deschis și despre prima lui iubire, una adolescentină, desigur, pe când era doar clasa a opta, dar și despre pasiunea pentru pescuit, momentul în care a intrat la Facultatea de Transporturi și despre olimpiadele la fizică și matematrică. În perioada studenției a stat în căminele din Regie, unde participa la petreceri și unde și gătea. Și-a construit singur o mașină, în 1989, un ARO, și a făcut primii bani în 1990, la trei ani de când terminase facultatea, atunci când și-a făcut un restaurant într-o comună alături de un prieten.

Liviu Dragnea a declarat că, personal, nu dă avertismente miniştrilor, dar este preocupat să fie pus în practică programul de guvernare, scrie news.ro.

”Eu nu dau avertismente miniştrilor. Eu, personal, sunt foarte preocupat să se pună în operă programul de guvernare. Tot ce s-a pus în practică până acum a produs efecte pozitive şi românii au început să simtă lucrul acesta. Până pe 10 mai s-au înfiinţat 110.000 de noi locuri de muncă şi continuă să se întâmple asta. Au crescut investiţiile străine mult mai mult decât anul trecut şi au crescut şi veniturile populaţiei şi se dezvoltă şi afacerile în România. Nu e vorba dacă sunt nemulţumit de unul sau altul, important este ca ei să-şi facă treaba", a declarat, duminic[, ]n jude'ul Bistriţa-Năsăud, liderul PSD, Liviu Dragnea.

În acest context, preşedintele PSD a spus că social-democraţii vor discuta în luna iunie despre o posibilă remaniere guvernamentală, dar a precizat că nu este neapărat necesar ca această dezbatere să se termine şi cu propuneri în acest sens.

"Şi, ca să nu mai discutăm pe la colţuri, o să avem o discuţie în partid în luna iunie, care nu este obligatoriu să se finalizeze cu propuneri pentru remaniere”, a spus Dragnea.

 

Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier

dragnea_grindeanu.jpg

dragnea grindeanu premier propunere
Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, la conferința de presă
Foto: captură DIGI24

Toţi liderii PSD au votat „pentru“, mai puţin Codrin Ştefănescu, care a insistat ca Liviu Dragnea să fie premier, deşi legea îi interzice, scrie adevarul.ro.

Culisele propunerii

Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Sorin Grindeanu a aflat direct în şedinţă că el va fi alesul lui Liviu Dragnea. De altfel, chiar Liviu Dragnea a fost cel care l-a propus, oficial, în faţa partidului, pe Grindeanu pentru Palatul Victoria.

„Liviu ne-a spus că Sorin e loial partidului, ne-a mai spus că îl preferă pe el pentru că are siguranţa că nu va crea un pol de putere în partid“, au relatat sursele citate. Practic, Dragnea s-a asigurat că Sorin Grindeanu nu-i va sufla partidul când va ajunge să deţină puterea. De altfel, Sorin Grindeanu a recunoscut că va avea „o relaţie de subordonare faţă de Liviu Dragnea“ atât timp cât va conduce Guvernul.

Şi e foarte probabil să rămână în fruntea Executivului puţin timp, mai exact câteva luni, până când Legea de funcţionare a Guvernului, care interzice unui condamnat penal să facă parte din Guvern, va fi modificată de majoritatea PSD din Parlament.

De altfel, Liviu Dragnea a recunoscut că ţinteşte încă la şefia Guvernului. „Nu pot să renunţ pe viaţă la intenţia de a fi premier, pentru că mi s-ar părea o prostie. Oricine de aici poate ajunge premier la un moment dat. Nu am renunţat la această idee, vă spun foarte cinstit“, a admis liderul PSD.

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul: Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Scurt mandat de ministru

În 2012, acesta a fost reales deputat, fiind membru al Comisiei de control parlamentar al SRI în perioada 2013-2014. În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică, la Academia Naţională de Informaţii, potrivit „România Curată“. În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională. În anul 1996, Grindeanu s-a înscris în PDSR, care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcţii. Din anul 1998 până în 2001 a fost vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Timiş, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv judeţean al PSD Timiş şi membru în Consiliul Naţional al TSD.

În anul 2003 a fost ales preşedinte executiv al PSD Timiş, iar în 2005 a fost ales preşedinte al PSD Timişoara şi prim-vicepreşedinte al PSD Timiş. În anul 2015 a fost ales preşedintele PSD Timiş, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

 

 

 

 
 
Loading...