Și-au unit destinele de Valentine's Day: Un judecător și o avocată s-au căsătorit la Poarta Sărutului

Ultima actualizare:

    O singură căsătorie anul acesta, la Poarta Sărutului din Tg JiuFoto: adevarul.ro
O singură căsătorie anul acesta, la Poarta Sărutului din Tg JiuFoto: adevarul.ro

Cu măștile pe față și la -4 grade Celsius, un judecător și o avocată s-au căsătorit la Poarta Sărutului, chiar de Valentine's Day. „Sper ca valorile transmise de Brâncuşi să ne ghideze toată viaţa“, a spus proaspăta mireasă, care nu s-a văitat de frig, întrucât dragostea i-a încălzit și sufletul, și trupul.

Nicoleta (28 de ani), avocat, şi Florin Vâlceanu ( 35 de ani), judecător, s-au căsătorit pe 14 februarie, de Valentine's Day, în faţa Porţii Sărutului, din Parcul Central din Târgu Jiu, celebra capodoperă a artei realizată de marele sculptor Constantin Brâncuşi, scrie adevarul.ro. Deosebit de emoționați, tinerii au rostit ”Da„ în fața ofițerului de stare civilă în locul preferat al tinerei soții. Aceasta a spus că, deşi feţele le-au fost acoperite de măşti, emoţia s-a văzut în ochii lor: „Peste ani, le vom povesti copiilor noştri ce s-a întâmplat în această perioadă specială, cu măştile pe faţă. Dar cel mai mult contează emoţia şi asta se vede în ochii noştri.” 


    Nicolata și Florin au fost căsătoriți de edilul orașului Tg. JiuFoto: adevarul.ro
Nicolata și Florin au fost căsătoriți de edilul orașului Tg. JiuFoto: adevarul.ro

Florin şi Nicoleta se cunosc de doi ani și locuiesc în Bucureşti. Florin este originar din Târgu Jiu şi mărturiseşte că parcul cu operele lui Brâncuşi reprezintă locul său preferat: „Am venit împreună la Poarta Sărutului şi i-a plăcut foarte mult ideea de a ne căsători aici. Eu sunt născut în Târgu Jiu, crescut aici şi parcul este locul meu preferat din Târgu Jiu, iar operele marelui sculptor m-au inspirat întotdeauna şi am găsit un loc de linişte“. 

Tot mai puține căsătorii în faţa Porţii Sărutului

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a oficiat căsătoria de Valentine's Day: „Am văzut căldura celor pe care i-am căsătorit şi a invitaţiilor, astfel că am intrat în atmosfera acestui eveniment deosebit. Mă bucur întotdeauna când tineri din Târgu Jiu, chiar dacă părăsesc oraşul de baştină, se întorc în momentele importante ale vieţii“. Tot edilul spune că numărul căsătoriilor desfăşurate la Poarta Sărutului s-a redus semnificativ în perioada pandemiei, chiar la jumătate. 

Citește și:

Cum să-ţi cucereşti iubita de Valentine’s Day

Ministerul Culturii încearcă iar să înființeze Muzeul „Constantin Brâncuși” în Casa Gănescu din Tg Jiu

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net