Şi bulgarii ne-au luat-o înainte. Europa calcă pe gât regimul PSD-ALDE

Ultima actualizare:

    Premierul Viorica  Dăncilă şi şeful  PSD Liviu Dragnea  sunt dur criticaţi de  liderii europeni
Premierul Viorica Dăncilă şi şeful PSD Liviu Dragnea sunt dur criticaţi de liderii europeni

Două palme peste obrazul României, conduse de alianţa PSD-ALDE. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat raportul oficial despre progresele României şi Bulgariei în reformele din justiţie şi statul de drept.

În timp ce progresele Bulgariei au fost lăudate, România a fost criticată pentru regresele în domeniul justiției. Astfel, Comisia Europeană a prezentat raportul MCV prin care cere României să suspende punerea în aplicare a legilor Justiției și să le revizuiască. De asemenea, Comisia cere înghețarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală, dar și suspendarea procedurilor de numire și revocare a procurorilor șefi, scrie hotnews.ro. 

„Este regretabil faptul că România nu numai că a sistat cursul reformelor, dar a si readus în discuţie unele aspecte considerate închise sau a înregistrat involuţii în raport cu realizările din ultimii 10 ani. Este esenţial ca România să înregistreze din nou, cât mai repede, progrese în ceea ce priveşte combaterea corupţiei si asigurarea independenţei sistemului judiciar. Este singura modalitate prin care România poate să revină pe traiectoria care va conduce la încheierea procesului MCV, lucru care este atât în interesul cetăţenilor şi al ţării, cât şi al UE în ansamblul său», a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.Tot ieri şi Parlamentul European a adoptat rezoluția privind statul de drept din România, în care este condamnată intervenția «violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018» și se recomandă autorităților «să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție». După prezentarea raportului, președintele Klaus Iohannis a acuzat guvernul și PSD că a șters cu buretele toate eforturile făcute de România în ultimii 11 ani. „Singurul obiectiv al acestei guvernări este să-l scape pe Dragnea de dosare și închisoare. Nu-i interesează nici Europa, nici românii”, a declarat șeful statului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net