Şi-a făcut în curte maşina lui Batman

Ultima actualizare:

    Vehiculul are plăcuţe  personalizate cu  numele „BATMAN“,  deşi maşina nu  e înmatriculată,  întrucât ar  trebui omologatăFoto: Adevărul
Vehiculul are plăcuţe personalizate cu numele „BATMAN“, deşi maşina nu e înmatriculată, întrucât ar trebui omologatăFoto: Adevărul

Apariţie inedită pe străzile din Constanţa! Automobilul lui Batman, legendarul personaj din filme şi benzi desenate, e parcat pe Bulevardul I.C.Brătianu, în faţa unei spălătorii auto. „Maşina este nebunia mea“, recunoaşte Cosmin Hristu (36 ani), proprietarul vehiculului şi al spălătoriei.

„«Tu eşti Batman?». Asta e întrebarea pe care mi-o pun oamenii”, povesteşte constănţeanul Cosmin Hristu, care şi-a dorit dintotdeauna vehiculul faimosului personaj de film. “Sunt mai popular de când am maşina asta“, râde tânărul.


    Cosmin Hristu a cheltuit până acum 3.800 € pentru Batmobil
Cosmin Hristu a cheltuit până acum 3.800 € pentru Batmobil

Batmobilul este creat pe structura unui Nissan din 1992, cu motor de 1,6 cai-putere, înmatriculat în Bulgaria. Caroseria a fost decupată şi înlocuită cu una din fibră specială, care se modelează cu ajutorul unui pistol cu aer cald. La Batmobil s-au folosit 50 metri pătraţi de fibră, pentru a se crea formele aerodinamice. „Materialul costă 120 de lei metrul pătrat“, explică Hristu. Portierele au fost sudate, astfel că în Batmobil te urci escaladând marginea. De transformarea maşinii Nissan s-a ocupat un meseriaş auto, între 2014 şi 2015. Maşina a fost expusă doar la parade, iar acum a fost adusă în faţa spălătoriei. „Copiii vin să se pozeze cu ea şi întreabă de Batman. Voi desena simbolul liliacului pe ziduri, voi pune bannere cu Batman, chiar şi un manechin în mărime naturală“, spune însufleţit proprietarul.

Batmobilul va mai suferi schimbări, care vor costa 1.000 de euro. Astfel, tapiseria va fi croită din piele vişinie, parbrizul va fi făcut din plastic transparent, volanul va avea în centru sigla lui Batman, iar roţile vor fi mai late. „Maşina e funcţională şi atinge viteza normală pentru motorul său”, detaliază Cosmin Hristu. 

Batmobilul are un singur loc, pentru şofer. Locul din dreapta a fost folosit pentru dispozitivele electronice. Pentru efecte speciale, un tub de gheaţă carbonică conectat la ţeava de eşapament dă jeturi de fum alb.

Click spune


    Aşa arată varianta originală a maşinii lui Batman
Aşa arată varianta originală a maşinii lui Batman

Iniţial personaj de benzi desenate, Batman e un supererou american, apărător al dreptăţii în oraşul imaginar Gotham. Povestea omului-liliac a fost ecranizată, până acum fiind realizate zece pelicule. În rolul lui Batman au jucat actori celebri: Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney ori Christian Bale.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net