Ines Bălănescu, o elevă de clasa a XII-a de la ţară, a reuşit să termine toţi anii de studiu cu media zece. Ines nu a luat niciodată nota 9 și spune că are o viaţă normală de adolescent, cu multe pasiuni. Deși a fost mereu o elevă de top, Ines n-a vrut nici o clipă să plece de la şcolile din mediul rural. Acum susține examenul de Bacalaureat și va da admitere la facultate.


Are 18 ani şi a absolvit clasa a XII-a la Liceul din Truşeşti, o comună din Botoşani. Eleva de la țară este unul dintre copiii speciali ai judeţului, reușind să încheie toţi anii de studiu cu zece pe linie. În toată cariera sa de şcolar, Ines n-a ştiut cum este să primeşti nota 9. Deşi această performanţă pare condiționată de multe sacrificii, Ines consideră că a avut o adolescență obișnuită. 

Visează la o carieră de medic

„Contează mai mult dacă tu vrei să înveţi. Aici, la ţară, elevii, în multe cazuri, îşi dau silinţa, sunt motivaţi să ajungă mai sus, au un scop bine definit”, crede Ines.  Tânăra a ştiu mereu că vrea să devină medic, iar familia a sprijinit-o tot timpul să-şi urmeze visul. „Pentru mine nu au contat notele, ci dorinţa de a şti şi mai ales de a mă pregăti pentru materiile care mi-au plăcut mai mult, adică biologia şi engleza. Ca să te pregăteşti cum trebuie, este nevoie, desigur, de multă muncă şi consecvenţă. Am fost motivată şi tot timpul m-a sprijinit familia. Mi-a plăcut mereu să învăţ”, se confesează Ines. 

“Matematica nu prea mi-a plăcut”

Ca orice elev, a avut şi materii pe care nu le-a îndrăgit. „Matematica nu prea mi-a plăcut. Am învăţat-o de nevoie, fiindcă îmi trebuia la examene, mai ales la examenul final”, explică tânăra din Truşeşti. “Îmi doresc să urmez Facultatea de Medicină de la Iaşi. Îmi place biologia şi vreau să ajungă un medic bun. Tocmai de aceea trebuie să depui efort în plus la materiile preferate şi trebuie să te axezi pe ceea ce doreşti să devii. Pentru note ajunge să înveţi ceea ce se predă la clase”. 

Citește mult și cântă la chitară

Eleva mărturiseşte că nu a fost niciodată „un şoarece de bibliotecă”. Din contră, a reuşit să facă performanţă îmbinând studiul cu relaxarea. „Am observat că o plimbare, un film, lectura sunt activități care sporesc randamentul. Performanţa necesită şi timp liber, timp petrecut cu familia, urmarea pasiunilor”, adaugă Ines.  De altfel, în timpul liber, ea cântă la chitară. Anul acesta, tânăra şi-a făcut timp şi a obţinut şi permisul de conducere. În aceste zile, ea trece prin emoțiile examenului de Bcalaureat, după care va susține examenul de admitere la Medicină.

 

 
 
Loading...