Au considerat că nu mai au ce pierde! Doi soţi dintr-un sat ieşean, plecaţi la muncă în Spania, au fost diagnosticaţi cu boli grave. După ce au aflat teribilul verdict, Mihaela şi Nicuşor Ciobotaru s-au întors în ţară şi s-au apucat de trafic de droguri, împreună cu fiul lor.


Inspiraţi parcă de un faimos serial american, au ales să vândă stupefiante. Doi soţi din satul Drăguşeni (Iaşi) au ajuns după gratii după ce au fost găsiţi vinovaţi de trafic de droguri. Înainte de a încălca legea, ei aflaseră că suferă de boli grave.
Mihaela şi Nicuşor Ciobotaru (47, respectiv 51 de ani) au fost acuzaţi că au adus în România 40 de kilograme de canabis. În primă instanţă, cei doi ieşeni au primit câte şapte ani de închisoare. La finalul săptămânii trecute, după ce soţii Ciobotaru au demonstrat că sunt bolnavi, instanţa de apel a redus cele două pedepse. Fiecare va executa câte 3 ani şi 6 luni de închisoare. Ieşenii vor rămâne fără 170.000 de euro, bani obţinuţi din traficul de droguri.
Cei doi au plecat în Spania, la muncă, în 2004. În aceeaşi ţară s-a stabilit, ulterior, şi fiul lor. În 2014, Nicuşor Ciobotaru a fost operat la Valencia din cauza unor afecţiuni cardiace. Câteva luni mai târziu, soţia sa a fost diagnosticată cu cancer mamar, fiind operată şi urmând un tratament cu citostatice în Spania.
Mihaela şi Nicuşor Ciobotaru au hotărât să înfiinţeze o cultură de canabis, apoi s-au întors în ţară. Fiul lor a rămas în Spania, unde s-a ocupat de cultivarea plantelor. În ţară, capul familiei  le-a vândut marijuana mai multor dealeri de droguri, cu 5.000 de euro kilogramul.

Povestea  din satul ieșean pare inspirată din celebrul serial american ”Breaking Bad”. Cele cinci sezoane de succes urmăresc destinul unui profesor de chimie diagnosticat cu un teribil cancer de plămâni. Pentru a asigura viitorul familiei sale, Walter începe să producă și să comercializeze droguri de mare risc.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: