Și-a învins destinul! Deși e imobilizată în scaun cu rotile, a făcut două facultăți și scrie poezii

Ultima actualizare:
Aceasta este prima sa carte
Aceasta este prima sa carte

De 18 ani este imobilizată în scaunul cu rotile. Georgiana Andriţoiu, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Târgu Jiu, suferă de amiotrofie musculară spinală finală, o boală rară care-i afectează muşchii. N-a spus însă niciodată „nu mai pot”.

În ciuda bolii de care suferă, Georgiana a absolvit două facultăţi: Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu şi Facultatea de Matematică-Informatică de la Universitatea „Valahia“ din Târgovişte. În plus, a făcut şi un master în domeniul economic.

Cu toate acestea, nu a putut să se angajeze. Pentru Georgiana Andriţoiu, poezia reprezintă o evadare, un zbor al sufletului său liber către zări frumoase. A scris poeziile în momentele de singurătate şi dificile.

„Volumul «Zborul cuvintelor» cuprinde 77 de poezii şi câteva imagini sugestive. Sunt poezii despre suflet, despre sentimente, despre mamă, despre cum poţi să-ţi revi din căderi, despre iertare, despre respect, despre calităţile umane, despre dragoste şi despre tot ceea ce trăieşte în noi ca şi amintiri, iubiri şi simţăminte. Imaginile sunt realizate de doi prieteni din Cluj şi Timişoara. Această carte este un vis devenit realitate. A fost o bucurie să încerc să creez emoţie prin intermediul poeziilor “, a spus tânăra poetă Georgiana Andriţoiu.

Georgiana nu mai poate să meargă de la vârsta de 8 ani, când boala a început să i se agraveze. „Boala este din naştere, dar a început să se manifeste mai târziu, după ce am plecat în picioare. La un an şi jumătate am mers în picioare şi atunci mergeam ce mergeam şi picam. În plus. Nu puteam să alerg. Atunci a văzut mama că aveam probleme de sănătate şi a început să meargă cu mine în spitalele de recuperare. Diagnosticul mi-a fost pus pe la vârsta de 2 ani şi ceva. Am putut să merg până la 8 ani, după care boala a avansat foarte rapid. Am mers cu cadru, în genunchi şi apoi nu am mai mers. De la vârsta de 9 ani nu am mai putut să merg. Tot sistemul muscular este slăbit de la un nerv din măduva coloanei. Este o problemă de lipsă a unei gene. Este o boală rară. În România, din câte cunosc, sunt 80 de cazuri de acest fel“, ne-a povestit Georgiana.


    Aceasta este prima sa carte
Aceasta este prima sa carte
image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net