Și-a luat amendă pentru că a mers să-și cumpere un burger de la fast food

Ultima actualizare:

    Polițistul i-a dat 5.000 de lei amendă
Polițistul i-a dat 5.000 de lei amendă

Un utilizator român al unei platforme de socializare online a povestit pe contul său cum a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că a mers la McDrive să-și cumpere un burger. Polițistul care l-a taxat i-a spus că a mânca de la fast food, în această perioadă, nu este o urgență.

Userul Jinxtor povestește că a plecat de acasă spre McDrive-ul din apropierea casei pentru că terminase tura de noapte la muncă și nu mai avea mâncare acasă, transmite Mediafax. Polițistul susține că a merge la fast food pe perioada stării de urgență nu este o necesitate.

Postarea care a incins spiritele în online

„Context: Sâmbătă seara am fost la lucru schimbul trei. Duminică dimineața, ioc mâncare acasă. Am zis să îmi completez declarația, să iau mașina și să merg 2 km până la MecDrive. Safe and quick. Nu contact cu lumea, plata cu cardu. Dezinfectant în mașină. Am crezut că fac un lucru ok. Mă protejez și pe mine. Protejez și pe restul. Eh, la întoarcere m-a oprit poliția. Mi-au zis că McDonalds sigur nu reprezintă o necesitate. Le-am explicat că pentru mine a reprezentat o necesitate (plus că mâncarea gătită de mine e mai periculoasă decât Covid-19) și că mi-am luat toate măsurile înainte să plec. Nu am reușit să mă fac înțeles, așa că m-am ales cu 5.000 lei amendă (2.500 în 15 zile). În retrospectivă, nu îmi dau seama cât de mult am greșit sau dacă am greșit. Nu știu dacă a fost abuz sau nu, dar asta e situația. Sunt doar supărat că știu că sunt deplasări mai grave care se întâmplă (pietoni par example) care nu sunt sancționate deloc. O să-mi treacă...but fuuuuckk 5000 de lei :(

Watch out!

Edit: Mulțumesc de comentarii. Majoritatea spun că a fost vorba de un abuz – plata 50% amendă + contestație. Pe moment nu mi-am dat seama că e un abuz și din comentarii îmi dau seama că legea lasă mult loc de interpretări și probabil nu toți polițiștii știu cum să o aplice corect. De ce 5.000 lei amendă? Nu știu, poate pentru că gluma cu mâncarea vs covid19 nu a fost gustată + nu am putut să fiu de acord cu afirmațiile lui și i-am spus că nu îi dau dreptate + a crezut că îmi permit? (am mare grijă de mașina mea și am mai tot lucrat una alta la ea) + pentru că a putut. Cred că dacă îi dădeam dreptate mai repede (dar eu tot îi explicam de ce mcdrive și de ce cred că e ok) scăpam de amendă”, a mai spus utilizator, necajit, în mesaj. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net