Anca Mureșan, medic primar de chirurgie generală din Cluj-Napoca, și-a publicat fluturașul de salariu din luna martie: 11.242 lei, plus 2.395 de lei pentru o gardă. Suma este dublă față de luna februarie. Doctorița spune că nu toți colegii ei au primit salariile mărite și încă sunt multede corectat.


Anca Mureșan este medic primar de chirurgie generală la Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie din Cluj-Napoca, dar și foarte activă pe rețelele de socializare. A publicat în luna februarie fluturașul de salariu: 6.065 de lei. Acum, a primit salariul pentru luna martie, cu mult trâmbițatele măriri.

”Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu + 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.  Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6.065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate. Salariul meu nu este de 3.600€, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de creșteri, ci de scăderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construiește nimeni. Corupția roade din temelii acest sistem de prea multă vreme.  Medicii au fost umiliți zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost încălcate adeseori și frica a dominat totul”, a scris Anca Mureșan.

fluturas salariu
Medicul Anca Mureșan și-a publicat fluturașul de salariu din luna martie: 11.242 lei, plus 2.395 de lei pentru o gardă

Au fost sute de comentarii în urma acestei postări, motiv pentru care doctorița din Cluj a revenit cu precizări.

”Nu pot vorbi în numele nimănui, pot spune doar că acum atât am primit eu, un medic care nu ia șpagă si pentru care aceasta mărire contează. Poate este iluzorie, poate în câteva luni nu vor mai fi bani de salarii sau euro va crește atat de mult încât nici nu vom mai simți aceste creșteri. Sunt multe inechități salariale apărute odată cu aplicarea acestei legi, așa încât cred că bătălia trebuie continuată”, a spus Anca Mureșan.

loading...
Loading...