Un octogenar din comuna gorjeană Turburea şi-a amenajat un loc de veci ieşit din comun. Vasile Benegui şi-a pus bustul, dar şi două statui cu un leu şi un câine, pe propriul mormânt. Acesta a fost inginer şi a făcut parte din conducerea unei unităţi economice din judeţul Gorj.


Peste 4.000 de lei a cheltuit Vasile Benegui pentru realizarea bustului, care este amplasat lângă locul de veci pe care şi l-a amenejat din timpul vieţii. De asemenea, el a mai amplasat o statuie cu un leu, dar şi cu un câine, sub care este următorul mesaj: “Din bucata mea de pâine am crescut un om şi-un câine. Câinele mă recunoaşte, omul nu mai mă cunoaşte”.

Ultima lui dorinţă: să-şi revadă familia

5-act-1-statuie.jpg

Vasile Benegui spune că tot ce a făcut este cu dedicaţie pentru familia sa destrămată

 

Bătrânul are o mare durere în suflet şi a dorit ca, în acest fel, să rămână în amintirea rudelor sale: soţia sa a divorţat de el în urmă cu mai mult timp, iar copiii sunt plecaţi în Italia şi nu s-au mai interesat de soarta lui. Vasile Benegui spune că i-a fost foarte greu, pentru că familia nu a fost lângă el.

“Tot ce am făcut aici este cu dedicaţie. Este pentru familia mea, pentru fosta mea soţie, care a divorţat de mine în urmă cu un sfert de secol, dar şi pentru băiatul şi fata mea, care după ce au plecat în Italia cu mama lor nu s-au mai interesat absolut deloc de mine. Voiam doar să îi văd, că în rest nu îmi trebuia altceva. Ştiu că sunt realizaţi acolo, că nu au probleme, dar nu sunt cu mine, acesta e necazul. Câinele l-am pus pentru ca atunci când îl vor vedea să citească şi ce scrie sub el. Aş fi realizat poate mult mai multe în viaţă decât am făcut până acum, dar dacă nu am avut familia cu mine, mi-a fost foarte greu”, a povestit bătrânul pentru adevarul.ro.
Bătrânul care şi-a amenajat un loc de veci special mai are o singură dorinţă înainte de a părăsi această lume: să-şi revadă familia. El se teme că locul de veci nu o să reziste. 

“Sunt oameni răi, în special tinerii, care acum vreo două săptămâni au venit şi au făcut petrecere chiar aici în cimitir. Au dat unii şi cu acid pe plăcile de marmură pe care sunt citatele mele preferate, cu explicaţii pentru fiecare lucrare în parte. Am satisfacţia că las în urma mea lucruri pe care nimeni altcineva nu le-a mai realizat până acum”, a mai spus octogenarul.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: