Și-a scos la plimbare peștișorul în pungă și i-a făcut plângere polițistului care l-a amendat

Ultima actualizare:

    Tânărul și-a pus peștișorul într-o pungă și a plecat la plimbarefoto: Shutterstock
Tânărul și-a pus peștișorul într-o pungă și a plecat la plimbarefoto: Shutterstock

Românii au găsit metode inedite de a fenta restricțiile de deplasare impuse prin Ordonanța Militară 3, pentru a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țării noastre. Astfel, un tânăr și-a scos peștișorul la plimbare într-o pungă, iar o tânără a pornit în căutare de haine noi luând pisica în geantă ca poliță de asigurare.

Ordonanța Militară 3 nu pare să-i fi convins pe toți românii să-și limiteze deplasările în această perioadă. Președintele Sindicatului EUROPOL România, Cosmin Andreica, a vorbit, într-o intervenție la Digi 24, despre persoanele care au încercat să fenteze noile reglementări în prima zi în care restricțiile de deplasare s-au extins și în timpul zilei.

La plimbare cu peștele într-o pungă

Astfel, un tânăr de 19 ani a mers pe stradă cu peştişorul din acvariu pus într-o pungă şi, când a fost oprit de poliţiştii care verificau respectarea ordonanţei militare, le-a spus că a ieşit din casă ca să-şi plimbe animalul de companie.  ”Dar, ce, ordonanța nu spune ce animal de companie poți plimba”, ar fi motivat tânărul, conform preşedintelui Sindicatului EUROPOL România. Mai mult, acesta a făcut plângere împotriva poliţistului care l-a amendat.

Cu pisica într-un parc aflat la 30 km distanță de casă

Andreica a mai spus că un alt bărbat, de 50 de ani, a fost găsit de poliţişti într-un parc, purtând o pisică într-o gentuţă. Era la 30 de kilometri depărtare de casă şi le-a explicat poliţiştilor că pisica lui preferă să fie plimbată doar în acest parc din oraş. 

O tânără s-a dus la cumpărat de haine cu pisica în geantă

Poliţiştii au găsit miercuri, tot cu o pisică într-o gentuţă, o tânără care mergea spre mall. Oprită pentru verificări, fata a declarat că a recurs la această variantă pentru că „ordonanţa militară nu acoperă toate nevoile oamenilor”.

Toate cele trei persoane care au încercat să fenteze regulile au primit amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.    

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net