Violenţa domestică devine un fenomen tot mai îngrijorător în România. Mai mult, şi femeile au început să reacţioneze agresiv în scandalurile cu partenerii lor. Ultimele exemple s-au petrecut în Alba, unde un bărbat a fost ucis de iubită, şi în Suceava, unde soţia şi-a umplut de sânge ­jumătatea.


Crimă în Blaj (Alba)! Un tânăr de 24 de ani a fost ucis în urma unei altercaţii cu iubita sa, cu aproape zece ani mai în vârstă. ”Poliţia a fost sesizată despre crimă prin apel la 112. Încă nu am identificat apelantul şi nu ştim momentul faptei. Din primele cercetări a rezultat că victima a fost agresată de concubina sa, o femeie de 33 de ani, care este în custodia anchetatorilor.

violentadd_4_copy.jpg

Poliţiştii din Alba au întreprins cercetări la locul crimei
Foto: alba24

Cercetarea la faţa locului se efectuează sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, ne-a declarat, în exclusivitate, Octavia Guş, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. 
Potrivit medicilor legişti, bărbatul a fost ucis prin lovire cu un obiect contondent - cel mai probabil, un topor. 
Cei doi nu locuiau împreună, iar datele preliminare din anchetă arată că victima a intrat, din motive încă necunoscute, peste suspectă, şi s-au certat. Bărbatul a devenit violent, femeia l-a lovit pentru a se apăra, provocându-i moartea.

I-a spart capul cu o farfurie

La 350 de kilometri distanţă, în Dorneştii de Suceava, un alt bărbat a fost atacat de parteneră, dar acesta a scăpat cu viaţă. Dumitru (35 de ani), suceveanul agresat, a sunat la 112 şi a cerut ajutor. 
El i-a şocat pe poliţişti când le-a spus că a fost umplut de sânge de soţia sa şi că are capul spart, după loviturile primite cu vesela din bucătărie. 

violentagg_5_copy.jpg

Poliţiştii din Alba au întreprins cercetări la locul crimei
Foto: alba24

”Sunt o familie normală, nu sunt nici bogaţi, nici săraci, au două fiice minore. Nu ştiu de la ce s-au luat, dar în familia lor nu au mai fost scandaluri şi nici nu cred că gelozia a fost motivul pentru care l-a croit nevasta”, a declarat, pentru Click!, Gheorghe Luţă, primarul din Dorneşti. 
Potrivit ziardesuceava.ro, tânăra soţie i-a reproşat că a consumat băuturi alcoolice peste măsură şi a început scandalul, după care femeia l-a făcut KO cu o farfurie. După ce a fost pansat, soţul a refuzat să fie dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale şi a anunţat că nu vrea să fie emis un ordin provizoriu de protecţie faţă de soţia sa. Poliţiştii au întocmit însă un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „violenţă în familie”, iar scandalul dintre cei doi soţi va ajunge acum în instanţă. 
 
 
Loading...
Citeste tot despre: