Siamezele, despărţite pentru totdeauna!

Ultima actualizare:

    † Gherghina Boaru  (31 de ani) (FOTOGRAFII: MONITORUL DE BOTOŞANI)
† Gherghina Boaru (31 de ani) (FOTOGRAFII: MONITORUL DE BOTOŞANI)

Durere sfâşietoare în familia siamezelor Boaru, din Botoşani. La doar trei luni de când a aflat că este bolnavă, Gherghina s-a stins, duminică, pe patul de spital. Sora ei, Lina, care simţea de fiecare dată când aceasta avea o durere, i-a stat alături până în ultima clipă. Cele două s-au născut lipite şi au reuşit să ducă o viaţă normală abia după ce 28 de medici din Elveţia le-au separat.

Gherghina Boaru avea doi copii, iar luna viitoare ar fi împlinit 32 de ani. Boala a răpus-o însă şi i-a furat bucuria de a-şi vedea micuţii crescând. A descoperit prea târziu că are ciroză hepatică şi nu s-a mai putut însănătoşi.

La 25 mai, când Gherghina  s-a internat în spital, Click!  a scris pe larg despre  tragedia surorilor
La 25 mai, când Gherghina s-a internat în spital, Click! a scris pe larg despre tragedia surorilor

„Au fost trei săptămâni de chin, dar nu am vrut să-i arăt. Am luat pastile să nu plâng în faţa ei", a spus, marcată de durere, Elena Boaru, mama fetei, pentru Monitorul de Botoşani.

Gherghina era în Italia, în urmă cu trei luni, când a aflat că e bolnavă. A mers cu copilul la un spital de pediatrie şi a rămas şocată când unul dintre medici i-a spus că suferă de ciroză. S-a întors imediat în ţară să se trateze, să fie alături de mamă, dar şi de sora Lina, cu care avea o relaţie specială. Cele două s-au născut lipite în anii '80, iar după operaţia de separare, simţeau chiar şi de la mii de kilometri distanţă când una dintre ele avea probleme.

Prof  Constantin Popa jpeg

Gherghina a fost spitalizată pe 25 mai dar, de la zi la zi, s-a simţit tot mai rău. A fost un chin atât pentru ea, cât şi pentru familia ei, dar mai multe persoane au venit să le ajute. Primarul a organizat o strângere de fonduri şi a ajutat-o cu bani. A făcut chiar demersuri pentru a o interna la alt spital. Totul a fost însă în zadar. Duminică dimineaţă, Gherghina s-a stins pe patul spitalului Judeţean Mavromati. "În ultimele zile era conştientă că pleacă", a povestit, cu lacrimi în ochi, Elena Boaru.

Şi Lina este distrusă de durere. Ea se întorsese din Spania tocmai pentru a fi alături de sora ei bolnavă. Acum, siamezele Boaru, pe care medicii s-au chinuit să le separe, vor fi despărţite pentru totdeauna. Gherghina va fi înmormântată marţi, la Bucecea, acolo unde a locuit cu părinţii. Cei doi copii vor rămâne în grija familiei ei.

Separate la şase luni

Siamezele Lina şi Gherghina Boaru au şocat România anilor '80, când s-au născut lipite în dreptul inimii, de la stern la ombilic. Şansa lor a venit la şase luni de la naştere, când o echipă de 28 de medici din Elveţia au reuşit să le separe, după o operaţie care a durat 10 ore. A fost a treia operaţie reuşită din lume.

Elena Boaru, mama  siamezelor, ne-a arătat  prima fotografie făcută  la naşterea fetelor
Elena Boaru, mama siamezelor, ne-a arătat prima fotografie făcută la naşterea fetelor
image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net