Sibienii ies în stradă. ”Criminalilor, ce-ați avut cu ursulețul?"

Ultima actualizare:

    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Oamenii revoltaţi de uciderea ursului care se rătăcise prin Sibiu cer demisia autorităţilor locale şi organizează, vineri, 14 octombrie, un protest în Piaţa Mare a Oraşului. În acest scop, sibienii au realizat un cont pe Facebook numit ”Criminalilor, ce-ați avut cu ursulețul?”.

Sute de sibieni au anunțat că vor ieși în stradă și vor cere ferm demisia tuturor autorităților vinovate de uciderea unui pui de urs care hoinărea speriat prin oraș.  ”În numele ursuleţului ucis cerem autoritătilor să îşi dea demisia sau să se autodenunţe. Ei aleg. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crima comisă împotriva unui animal nevinovat. În 5 ani în Sibiu s-au comis 3 astfel de crime şi nu s-a făcut nimic. Ursuleţul este vinovat în ochii voştri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibieni cu conştiinţă civică haideţi să cerem DEMISIA în masă a autorităţilor din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situaţia. Cerem dreptate în numele vietăţilor ucise!” este manifestul publicat pentru organizare protestului în Sibiu, în Piaţa Mare .

Protestul ar urma să aibă loc vineri, 14 octombrie, de la ora 18.00. În semn de protest, clădirea Teatrului pentru Copii şi Tineret va fi luminată în roşu, toată săptămâna.

Poliţiştii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uz de armă, după ce un urs a fost împușcat mortal, miercuri dimineață (12 octombrie), în curtea unei fabrici din oraş.

Mai multe asociaţii care se ocupă cu protecţia animalelor din Sibiu şi-au arătat dezacordul faţă de împuşcarea ursului care a ajuns în oraş, unele dintre acestea oferindu-se să lucreze cu autorităţile pentru stabilirea unor protocoale de intervenţie în astfel de cazuri, scrie News.ro.

O reacţie a avut şi asociaţia World Wildlife Fund (WWF), ai cărei reprezentanţi au scris, într-un mesaj postat pe Facebook, că este necesar un regulament clar de intervenţie în astfel de cazuri.

Împușcarea ursulețului la Sibiu este un fapt tragic, a scris vicepremierul Vasile Dîncu, miercuri, pe Facebook, preluat de Agerpres.

Puiul de urs a fost hăituit de peste 50 de persoane din cadrul Poliţiei, Jandarmilor, Poliţiei Locale, ISU, dar care nu au reușit să îl trancghilizeze.

Alte reacții

Polițistul Marian Godină: ”Presimt că moartea acestui ursuleț va produce valuri zilele acestea în România. E normal să fie aşa, asta dacă mai suntem oameni normali. Cine a văzut filmulețul cu execuția ursulețului şi nu a simțit milă şi revoltă, cred că are mari şanse să nu simtă niciodată nimic. Să nu fie om”, a scris Marian Godină pe Facebook. Postarea acestua a trans peste 400 de share-uri și peste 4000 de like-uri. Nicu Alifantis, mesaj dur

Artistul Nicu Alifantis: ”Niște animale au omorât astăzi un animal!Hai, plimbă ursu'! Chiar nu putea fi tranchilizat? Vânătorii lu' pește!...”, a scris acesta pe Facebook.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net