Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat cu greu joi (17 septembrie) la Cimitirul Ghencea Civil, în cavoul părinţilor. Acesta s-a dovedit neîncăpător pentru sicriul de lux în valoare de 8.000 de lei al Tribunului, spre disperarea familiei şi a sutelor de admiratori veniţi să-l vadă pentru ultima oară.


Scene incredibile joi, la ceremonia funerară a lui Corneliu Vadim Tudor. Politicianul nu a putut fi înmormântat imediat după slujbă, întrucât sicriul cu trupul neînsufleţit a fost prea mare pentru cavoul părinţilor din Cimitirul Ghencea Civil, în care urma să fie îngropat. A fost nevoie ca groparii să lărgească cavoul cu un ciocan, preţ de minute în şir, pentru ca Vadim să poată fi coborât în groapă.

Familia acestuia a plecat înainte ca politicianul să fie depus în cavou. În schimb, au rămas o mulţime de simpatizanţi de-ai săi, care, pe parcursul ceremoniei de înmormântare, i-au scandat de mai multe ori numele şi l-au aplaudat.

16 preoţi au ţinut slujba din faţa bisericii

Sicriul de lux, care a costat nu mai puţin de 8.000 de lei, a fost scos joi dimineaţă, la ora 10.00, din Biserica Sf.Gheorghe Nou din Capitală, unde a fost depus marţi dimineaţă.

Tot ieri, în faţa bisericii a avut loc o slujbă oficiată de nu mai puţin de 16 preoţi. Printre aceştia s-a numărat şi preotul Gelu Bogdan de la Biserica Sf. Gheorghe Nou, naşul de cununie al defunctului. 

Tribunul a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni, rude, prieteni, colegi, familie şi admiratori. În drum spre cimitir, cortegiul funerar a făcut două opriri, una în faţa Parlamentului României, iar cea de-a doua în faţa casei sale. Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat cu onoruri militare. 

Cortegiul a fost însoţit de militari, s-au tras salve de tun, iar un elicopter a survolat cimitirul. Politicianul s-a stins din viaţă luni seară, la vârsta de 65 de ani. 

4-act-2.jpg

Cortegiul funerar a plecat de la biserica Sf. Gheorghe în jurul orei 10 şi s-a oprit în faţa Palatului Parlamentului

4-act-9.jpg

Militarii au cărat coşciugul şi mai mulţi admiratori au venit cu steaguri

 

Căţeii Tribunului au urlat sfâşietor când a trecut cortegiul

Vadim Tudor și-a luat adio și de la căței. În drum spre cimitir, cortegiul funerar a făcut o oprire la vila din Cotroceni a defunctului. În clipa în care sicriul lui Vadim s-a oprit în fața casei sale, cățeii acestuia au început să latre de ți se rupea inima. Patrupezii s-au oprit atunci când preoții au început să cânte, dar și imediat după ce a plecat Vadim. Aşa cum povestea chiar politicianul, în casa din Cotroceni locuiau, alături de familia sa, nu mai puţin de 32 de câini, pe care îi adunase de pe străzi.

 

Condus de politicieni şi cântăreţi

Cu tristețe în suflete, mulţi politicieni şi cântăreţi au venit să-și conducă prietenul pe ultimul drum. 

Irina Loghin (76 de ani) nu şi-a uitat şeful de partid, ea candidând de multe ori pe listele PRM, la rugămintea lui Vadim Tudor. La înmormântare, îndrăgita interpretă de folclor s-a retras la un moment dat pe o bancă, pentru a se odihni. 

Miron Cozma s-a bucurat de multă simpatie la funeraliile lui Vadim. 

Marian Nistor, fondatorul trupei Savoy, și-a făcut apariția la înmormântare alături de soția lui, Doina.

La cimitir a venit și Mitică Dragomir, care s-a oprit să o salute pe Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova, fostă peremistă.

 • inmormantarea lui vadim tudor
  Peste 4.000 de oameni l-au condus pe Vadim Tudor pe ultimul drum
  Foto: BLITZ
 • inmormantarea lui vadim tudor
  Cortegiul funerar s-a oprit în fața Parlamentului
  Foto: BLITZ
 • inmormantarea lui vadim tudor
  Sute de oameni s-au strâns în fața Cimitirului Ghencea încă de la orele dimineții
  Foto: Tatiana Solomon
 • inmormantarea lui vadim tudor
  Sicriul a fost scos din biserică sub ropote de aplauze
  Foto: BLITZ
 • inmormantarea lui vadim tudor
  Slujba de înmormântare a început la ora 11.30 și s-a încheiat în jurul orei 2.00
  Foto: Tatiana Solomon
1/5

 

Loading...