Astăzi, 6 martie), le-a venit rândul elevilor care au studiat în limba maternă să simuleze Evaluarea națională. Sunt circa 10.000 de școlari de clasa a VIII-a, care su suținut această probă.


Elevii din clasa a VIII-a care au studiat în Limba maternă au susținut astăzi (6 martie), de la ora 9.00, la ora 11.00, o simulare a acestei probe de Evaluare națională.

Ministerul Educației a elaborat subiecte în limbile germană, maghiară, rromani, sârbă, croată, turcă, italiană și ucraineană, pentru care elevii au avut la dispoziție două ore.

Mâine (7 martie), toți elevii din clasa a VIII-a, adică circa 180.000 vor susține o simulare a probei de Matematică.

Notele nu vor fi puse în catalog, dar vor folosi pentru ca elevii, părinții și profesorii să cunoască nivelul de pregătire al școlarilor și să găsească soluții de îmbunătățire a rezultatelor.

În prima zi a simulării, de luni, 5 martie, o parte dintre profesori au anunțat un boicot în semn de protest pentru salariile prea mici, dar inspectoratele școlare au găsit soluții și proba la Limba și literatura română s-a desfășurat fără probleme. În cele câteva școli unde nu a fost susținută proba de luni, aceasta va fi reprogramată.

 
 
Loading...