Sindicaliştii din învăţământ pichetează Ministerul Muncii

Ultima actualizare:

    FOTO: INQUAM
FOTO: INQUAM

Sindicaliști din învățământ au ieșit, din nou, în stradă. Astăzi (miercuri, 21 februarie) și mâine (joi, 22 februarie), vor picheta Ministerul Muncii. Ei spun că mii de colegi de-ai lor pierd sume importante la salariu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat că a decis declanşarea protestelor, astfel că miercuri şi joi (21 și 22 februarie) sindicaliştii pichetează sediul Ministerului Muncii, scrie news.ro.

Protestatarii cer, între altele, modificarea Ordonanței care a modificat unele măsuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit.

Sindicaliștii spun că salarizarea bugetarilor a creat discriminări atât în rândul anajaţilor din sistemul bugetar, cât şi în rândul angajaţilor din învăţământ.

Acţiunile de protest sunt programate miercuri, între orele 13.00 – 15.00 şi joi, între orele 10.00 – 14.00.

FSLI spune că a luat această decizie după ce a trimis memorii cu problemele din sistemul de educaţie către Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi către Guvern, atrăgând atenţia că nemulţumirile angajaţilor din educaţie sunt mari şi că lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora ar putea duce la proteste de amploare în întreaga ţară, scrie news.ro.

FSLI spune că majorarea acordată la 1 ianuarie 2018 nu poate să acopere nici măcar rata inflaţiei, ceea ce face ca nivelul de trai al angajaţilor din educaţie să fie cât mai scăzut.

De asemenea, FSLI solicită Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard. ”Nivelul de suprasolicitare neuropsihică, precum şi cazurile medicale, care îi împiedică pe colegii noştri să îşi desfăşoare activitatea la catedră în condiţii normale, impun crearea unui cadru legal adecvat acestei profesii”, adaugă sindicatele din educaţie, citate de news.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net