Sindicaliștii: ”Tăriceanu să revină la catedră dacă e invidios pe profesori”

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu a intrat în gura profesorilor
Călin Popescu Tăriceanu a intrat în gura profesorilor

Călin Popescu Tăriceanu este aspru criticat de sindicaliștii din Educație. Asta după ce al doilea om în stat a spus că profesorii nu au nevoie de spor de stres, mai ales că nu stau la serviciu opt ore și că au patru luni de vacanță. Dascălii îl cheamă la catedră.

„Cunoaştem că domnul Tăriceanu are o problemă cu cadrele didactice. Am văzut acest lucru încă din momentul în care a fost prim-ministru, însă, ca al doilea om în stat, domnul senator ar trebui să aibă mai multă grijă şi să se gândească de două ori în momentul în care dă declaraţii de genul celei din 7 iunie. Dacă nu ştie ce face un profesor, suntem dispuşi să îi arătăm. Îl invităm pe domnul preşedinte al Senatului să stea măcar o zi alături de un profesor pentru a vedea de ce este nevoie de acel spor neuropsihic. De asemenea, domnul Tăriceanu confundă în mod intenţionat, ca şi alţi politicieni, norma didactică de predare efectivă (care este de 18 ore pe săptămână) cu norma de muncă (care este de 40 de ore pe săptămână, la fel ca la toţi angajaţii). În condiţiile în care domnul Tăriceanu este invidios pe munca unui cadru didactic, îl invităm să renunţe la funcţia politică şi să se reîntoarcă la catedră, însă în învăţământul preuniversitar“, a declarat Marius Nistor, preşedinte Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“, citat de news.ro.

”Nu găsesc justificate unele majorări”

De asemenea, acesta-i recomandă preşedintelui Senatului "să citească cu mai multă atenţie legile româneşti", spunându-i că "poate începe cu Legea 1/2011, mai exact cu art. 262, unde este explicitată foarte bine activitatea unui cadru didactic".

Călin Popescu Tăriceanu a criticat miercuri unele sporuri din Legea salarizării, spunând că nu înţelege necesitatea acestora.

"Am văzut, de exemplu, la Educaţie, spor de solicitare neuropsihică. Iertaţi-mă, am lucrat şi eu în învăţământ, programul nu e de opt ore pe zi, în învăţământul preuniversitar, dacă pui la cap toate vacanţele, ai patru luni de vacanţă pe an. Patru luni de vacanţă! Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări", a declarat Tăriceanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net