Sindicaliștii TVR intră în grevă japoneză la «Cerbul de Aur»

Ultima actualizare:

Sindicaliștii MediaSind din TVR au decis pe 17 iulie că vor face grevă japoneză pe durata Festivalului „Cerbul de Aur” de la Brașov pentru a atrage atenția la neregulile grave care au loc sub conducerea președintelui-director general SRTV Doina Gradea.

Aflată în război deschis cu Doina Gradea, realizatoarea tv Marina Almășan a postat pe conturile sociale câteva dintre neregulile care au loc în această perioadă la TVR. „Sunt uluită, bunăoară, după ce am aflat că luna trecută, la un concurs de angajare în TVR, câștigătorii au fost trei din - ȚINEȚI-VĂ BINE!!! - membrii Consiliului de Adminstrație al TVR (una dintre persoane înțeleg că este supleantă a însăși doamnei Gradea). Mă bucur că MediaSind va acționa în justiție instituția pentru a declara concursul ilegal, având în vedere că în Comisia de examinare nu au fost decât membrii echipei manageriale a doamnei Gradea și niciun membru de sindicat, așa cum prevede legea”, a spus Marina Almășan.

Marina Almășan: Angajarea în TVR, doar prin pile și relații

Marina Almășan susține că angajarea în TVR nu se face pe criterii valorice, iar cei care vin cu „pile și relații” au întâietate. „De ieri mă tot gândesc cum să-i spun eu asta colegului meu mai tânăr, Costin Teodorescu, un copil de excepție, talentat și conștiincios, care de 10 ani muncește pe brânci pentru TVR si care nu a reușit, până acum, să răzbească prin hățișul de pile și de relații, obligatorii la angajare... Și ca el, atâția alți colaboratori ai TVR, devotați instituției și așteptând zadarnic să vină vremea angajărilor pe criterii valorice”, a scris Marina Almășan pe contul ei de socializare.

Smaranda Vornicu a câștigat un post de producător la TVR

Surse din TVR au spus pentru Click! că unul dintre „câștigătorii” concursului contestat de sindicaliști este fiica lui Tudor Vornicu, Smaranda Vornicu, numită Director de Comunicare de către Doina Gradea. Cariera Smarandei Vornicu în TVR se rezumă la emisiunea „De la A la Infinit”, difuzată în anul 2013 și scoasă din grila de programe din cauza audiențelor modeste. În plus, ea a coordonat ultimele două ediții Eurovision (2018 și 2019), în care România (The Humans și Ester Peony) nu a ajuns în finală. În prezent, Smaranda Vornicu se ocupă de Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov. „Smaranda Vornicu a câștigat un post de producător la care un om din TVR ajunge doar după parcurgerea unor etape care durează ani buni”, ne-au spus aceleași surse.

MediaSind cere control la TVR și amenință cu grevă

Având în vedere situația deosebit de gravă din SRTV, Adunarea Generală a Sindicatului Român al Jurnaliștilor – MediaSind TVR, întruniți în sesiune extraordinară, au sesizat pe 17 iulie Guvernul, Parlamentul și Președinția României cu privire la situația dramatică în care se află cea mai mare instituție publică de presă. În funcție de rezultatul discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor statutului, sindicaliștii iau în calcul declanșarea unor acțiuni greviste pentru demiterea, în regim de urgență, a președintelui director general al SRTV, precum și a directorilor Departamentelor Resurse Umane și Juridic. Astfel, pe perioada Festivalului «Cerbul de Aur» (22-25 august 2019), în Piața Sfatului din Brașov, membrii MediaSind TVR prezenți la eveniment  vor protesta printr-o grevă japoneză, prin purtarea de banderole și alte însemne distinctive. Totodată, sindicaliștii vor depune sesizări penale împotriva conducerii SRTV”, se arată în comunicatul MediaSind, Sindicatul Român al Jurnaliștilor.

Citește și:

Marina Almăşan, indignată de conducerea TVR: «Îi tratează pe toţi ceilalţi ca pe nişte slugi jegoase»

Marina Almășan, nemulțumită de situația din TVR: «Mă complac în găleata cu lături în care am fost aruncată»

image
image
image
image
image
image
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
image
actualitate.net
image
actualitate.net