Sindicatele anunţă proteste miercuri, în faţa Guvernului

Ultima actualizare:

    Bogdan Hossu a demolat ultimele măsuri economice ale Guvernului Tudose
Bogdan Hossu a demolat ultimele măsuri economice ale Guvernului Tudose

Sindicatele afiliate la Cartel Alfa ies în stradă miercuri de la ora 11.00, la București, nemulțumite de politica salarială a Guvernului Tudose. Preşedintele acestei organizații, Bogdan Hossu, a anunţat că salariați veniți din toate zonele țării vor picheta sediul Guvernului din Piața Victoriei. Protestului i se vor alătura și membrii din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor anunță news.ro

Conducerea Cartel Alfa s-a întrunit marți pentru a lua în discuție modul în care va organiza lupta sindicală pentru a protesta față de ultimele măsuri economice și fiscale ale Guvernului Tudose. ”Nemulțumirile vizează mai ales transferul contribuţiilor de la angajator către angajat, ceea ce va detemina ca majorarea salarială anunţată pentru debutul anului 2018 să nu se regăsească, de fapt, în veniturile nete. Este un experiment care, astfel, anulează creşterile salariale. Ne confruntăm cu o nouă formă de sclavagism”, a a declarat Bogdan Hossu, marţi, într-o conferinţă de presă

Potrivit acestuia, România va avea ”încă o bilă neagră”, fiind ”ţara care încearcă să distrugă modelul european” al asigurărilor sociale.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a precizat că angajaţii din sistem se vor alătura celor de la Cartel Alfa în mişcarea de protest.

Sindicaliştii susţin că, prin noul model de calcul al contribuţiilor, se va înregistra, de fapt, o scădere a veniturilor.

Potrivit celor doi lideri sindicali, nu se ştie exact numărul de persoane care vor picheta Palatul Victoria pentru că protestul a fost organizat prea din scurt. În perioada următoare vor fi pregătite acțiuni de amploare prin care angajaţii îşi vor manifesta nemulţumirea faţă de deciziile Executivului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net