Situație critică la Ploiești! În curtea Spitalului Județean a fost adusă o unitate mobilă cu 12 paturi la ATI

Ultima actualizare:

    Unitatea mobilă ATI este operațională începând de astăzi, în curtea Spitalului Județean de Urgență PloieștiFotografii: Prefectura Prahova
Unitatea mobilă ATI este operațională începând de astăzi, în curtea Spitalului Județean de Urgență PloieștiFotografii: Prefectura Prahova

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Ploiești au ajuns să aleagă pe cine salvează și pe cine lasă să moară! De aproape trei săptămâni, nu mai sunt locuri la cea mai mare clinică din Ploiești pentru pacienții cu Covid-19, astfel că Prefectura a adus în curtea spitalului o unitate mobilă cu 12 paturi la ATI, care a redevenit funcțională încend de astăzi, 20 octombrie.

Există o mare presiune pe sistemul sanitar, dar și o povară grea pusă pe umerii medicilor. Medicul primar Violeta Tănase, șefa UPU, a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) a spus că ea și colegii ei sunt obligați să aleagă între pacienți și să decidă pe cine salvează, pentru că nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Bolnavii care au nevoie de terapie intensivă așteaptă și câte 72 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru că nu au loc. ”Alegem pe cine ducem la Terapie Intensivă. Am ajuns acolo, credeați că n-am ajuns?”, a spus Violeta Tănase aseară la Digi24.

De astăzi, 20 octombrie, conducerea SJUP a venit cu soluția ca unitatea mobilă de Terapie Intensivă, aflată în curtea unității medicale, să fie din nou operațională.

Dar asta nu înseamnă mare lucru, având în vedere că este dotată cu doar 12 paturi ATI.

Unitatea mobilă are disponibile doar 12 paturi de terapie intensivă
Unitatea mobilă are disponibile doar 12 paturi de terapie intensivă

”De asemenea, au fost identificate soluții și pentru creșterea capacității de internare la secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina (spital-suport Covid-19), prin suplimentarea a patru paturi. Prin aceste măsuri, Prahova ar urma să dispună de 40 de locuri ATI, destinate tratării pacienților cu forme grave ale noului coronavirus.În plus, față de acestea, două unități sanitare private din Prahova și-au anunțat disponibilitatea de a suplimenta capacitatea actuală a spitalelor care tratează pacienți cu SARS-CoV-2 cu încă 30 de paturi pentru cazurile ușoare și medii ale bolii Covid-19”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Peste 8.000 de prahoveni, infectați cu coronavirus

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 8.112 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, 273 persoane au murit, conform raportărilor DSP Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a patru persoane (o persoană de sex masculin de 51 de ani, și alte  3 persoane de sex feminin, de 59, 63 și 78 ani), cu comorbidități.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în Prahova, s-au înregistrat 132 de cazuri. Cele mai multe sunt persoane active, cu vârsta cuprinsă între 30 și 59 de ani.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/medic-ati-alegem-pe-cine-ducem-la-terapie-intensiva-am-ajuns-acolo-credeati-ca-n-am

https://www.click.ro/news/national/explozie-prahova-de-infectati-cu-coronavirus-directorul-dsp-bogdan-nica-vin-foarte

https://www.click.ro/news/national/noua-localitati-din-prahova-la-un-pas-de-inchidere-cea-mai-mare-rata-de-infectare-530

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net