Snopit în bătaie de hoții de lemne

Ultima actualizare:

    Ion Negrea e la pat 13 zile, iar pe  27 martie se duce din nou la controlFotografii: Sever Gheorghe
Ion Negrea e la pat 13 zile, iar pe 27 martie se duce din nou la controlFotografii: Sever Gheorghe

De 21 de ani păzeşte o parte din Pădurea Brata, din Dâmboviţa, dar niciodată nu a păţit aşa ceva. Pădurarul Ion Negrea a fost bătut cu bestialitate de hoţii de lemne prinşi la furat. Abia s-a târât până acasă.

Pe 13 februarie, puţin după ora 15.00, a văzut moartea cu ochii. Îşi făcea rondul de pază ca în fiecare zi, iar la un moment dat a auzit zgomot de drujbă. S-a dus glonţ în direcţia respectivă şi a prins hoţii în flagrant. Trei tineri, trecuţi puţin de 20 de ani, tăiau arbori de zor. Reuşiseră să pună la pământ doi fagi, vechi de 40 de ani, ca să-i pună pe foc.


    Hoții de lemn  au făcut prăpăd  în pădure
Hoții de lemn au făcut prăpăd în pădure

“Le-am spus că lemnul va rămâne în custodia mea şi că vor fi amendaţi conform legii, între 2.000 şi 5.000 de lei. N-a fost chip să mă înţeleg cu ei. Cel cu drujba a fugit, iar ceilalţi au insistat să ia arborii. Până la urmă au plecat acasă, sunt băieţi din sat, însă, după 30 de minute au revenit cu doi pari. Unul dintre ei a vrut să-mi dea în cap, dar noroc că m-am ferit că mă omora. Celălalt a venit pe la spate şi mi-a tras peste piciorul stâng, am căzut la pământ şi atunci au dat în mine cu parii groşi vreo 7-8 minute. Au realizat ce au făcut şi au fugit. Am sunat la Poliţie, l-am chemat pe fiul meu în ajutor şi abia m-am târât până acasă”, îşi aminteşte Ion Negrea (53 de ani) coşmarul prin care a trecut.


     Alexandru, fiul pădurarului,  ne arată buștenii pentru  care tatăl său a fost  căsăpit în bătaie
Alexandru, fiul pădurarului, ne arată buștenii pentru care tatăl său a fost căsăpit în bătaie

A ajuns la Spitalul de Urgenţă Târgovişte, unde a fost spitalizat opt zile. Are piciorul stâng în gips până la genunchi, vertebra a doua de la colonă şi coastele rupte. Are dureri cumplite şi nu poate sta în aceeaşi poziţie mai mult de cinci minute. Ia calmante cu pumnul şi speră ca bătăuşii să fie pedepsiţi aşa cum se cuvine. ”Sunt arestaţi preventiv, dar nu am de gând să-i iert. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă”, ne-a mărturisit bărbatul, care locuieşte în satul Valea Leurzii, din Dâmboviţa.

Culmea este că monştrii cu chip de om sunt vecini cu pădurarul şi au mai fost amendaţi pentru furt de lemn. Şi nu este singurul caz de agresiune. De la începutul anului, alţi şase angajaţi ai Romsilva au fost bătuţi de hoţi, în timp ce păzeau zona forestieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net