Soarta Guvernului Dăncilă se decide pe 10 octombrie când se votează moțiunea de cenzură

Ultima actualizare:

    Opoziția are nevoie ca cel puțin 233 de parlamentari să voteze pe 10 octombrie pentru căderea Guvernului Dăncilă
Opoziția are nevoie ca cel puțin 233 de parlamentari să voteze pe 10 octombrie pentru căderea Guvernului Dăncilă

”Black Friday politic”. Așa a catalogat reprezentantul PNL, Raluca Turcan bătălia pentru voturi pro sau contra moțiunii de cenzură care își propune să dărâme Guvernul Dăncilă. Documentul va fi votat pe 10 octombrie când se va ști dacă Guvernul Dăncilă va fi”înmormântat” sau nu.

Mult discutata moțiune de cenzură semnată de 237 de parlamentari a fost depusă în sfârșit miercuri de Opoziție, a fost prezentată joi și va votată pe 10 octombrie anunță news.ro. Urmează așadar o săptămână de negocieri și jocuri de culise pentru a atrage parlamentari pro sau contra moțiunii de cenzură. Reprezentanții Opoziției se declară siguri că vor strânge voturile necesare dărâmării Guvernului Dăncilă. Potrivit liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan, există angajamente ferme din partea multor parlamentari din tot spectrul politic că vor vota moţiunea, în afara celor care au semnat deja. Turcan crede că voturile strânse pentru moțiune la ședința de joi, 10 octombrie vor depăși 233, numărul minim pentru a trimite acasă Guvernul Dăncilă.“Suntem în negocieri permanente şi aşa cum am spus dincolo de cele 237 de semnături asumate, discuţiile au fost mult mai multe şi avem angajamente ferme în partea multor parlamentari de a vota această moţiune care să conducă la demiterea Guvernului catastrofal şi incompetent Viorica Dăncilă. Deci din punctul nostru de vedere considerăm că zilele acestui guvern sunt numărate, că ceasul ticăie în defavoarea lor şi că din fericire timpul se scurge în favoarea românilor cinstiţi care în trei ani de zile au fost batjocoriţi de o guvernare care nu a avut nimic de a face cu interesul românilor”, a declarat Raluca Turcan.

O săptămână a negocierilor pentru strângerea de voturi

Turcan crede că voturile strânse pentru moțiune la ședința de joi, 10 octombrie vor depăși 233, numărul minim pentru a trimite acasă Guvernul Dăncilă.“Că vor fi 246, că vor fi 240, cert este că vor fi mult peste 233 şi Viorica Dăncilă va deveni istorie şi lucrul acesta este un lucru bun dacă vreţi pentru copiii din România de astăzi care ar risca dacă Viorica Dăncilă ar mai rămâne prim-ministru să o întâlnească în cărţile de istorie pentru că până acolo a ajuns paranoia şi dispreţul faţă de cetăţeni a acestui guvern. Sunt în stare să ridice incompetenţa şi clientelismul la rang de virtute de stat”, a mai spus liderul deputaţilor PNL. Turcan spune că va fi o luptă grea iar Guvernul va folosi resursele din dotare pentru a-i opri pe semnatarii moţiunii să şi voteze pentru aceasta.“Acest guvern va folosi toate resursele din dotare astfel încât să oprească semnatarii moţiunii să îşi concretizeze votul la moţiune. Va fi o bătălie de forţă a caracterului şi dacă vreţi de forţa responsabilităţii faţă de un mandat cu care ei au fost investiţi”, a mai transmis Turcan

Citiți și

Opoziția a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Patru parlamentari PSD au votat documentul

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, votată sâmbătă. Pe ce se bazează PSD

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net