Tragedie în lumea teatrului românesc. O actriţă din Satu Mare, care avea o carieră promițătoare, a fost violată şi ucisă cu bestialitate. Trupul ei a fost găsit astăzi, în jurul orei 14.00, pe malul Someșului, de o tânără care se plimba cu bicicleta.


Gabriela Dorgai, în vârstă de 43 de ani, a fost duminică seara la premiera spectacolului „Inimă de câine", la teatrul din Satu Mare, apoi a rămas alături de colegii ei la petrecerea dată după terminarea piesei de teatru, scrie voceatransilvaniei.ro.

În jurul orei 22.00, ea a plecat spre casă, dar nu a mai ajuns niciodată. Astăzi, trupul neînsufleţit al actriţei a fost observat pe malul Someşului, de către o tânără care se plimba cu bicicleta şi care, iniţial, a zărit o poşetă aruncată. Când s-a apropiat să vadă despre ce este vorba, a văzut şi cadavrul actriţei, la câţiva metri depărtare. Gabriela Dorgai era dezbrăcată de la brâu în jos, iar pe trupul ei erau mai multe urme de lovituri. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au găsit şi hainele victimei, precum şi actele acesteia.

GALERIE FOTO

 • Gabriela Dorgai a fost găsită moartă pe malul Someşului. Există suspiciuni că, după deces, ar fi fost violată
 • Trupul actriţei a fost preluat de medicii legiştii, în vederea autopsiei
  Foto: voceatransilvaniei.ro
 • Geanta actriţei era aruncată pe iarbă, la câţiva metri de trupul neînsufleţit al acesteia
  Foto: voceatransilvaniei.ro
 • Criminaliştii sosiţi la faţa locului au observat că în geanta victimei se afla o sumă de bani şi mai multe obiecte de valoare, ceea ce a condus la ideea ca autorul nu a intenţionat să o jefuiască
  Foto: voceatransilvaniei.ro
 • Ancheta în acest caz este în plină desfăşurare
  Foto: voceatransilvaniei.ro
 • Actriţa Gabriela Dorgai, pe scenă
  Foto: arhivă personală
 • Gabriela Dorgai era distribuită foarte des în piese pentru copii
  Foto: arhivă personală
 • Actriţa trecuse prin momente grele în plan personal, dar nu-şi pierduse nicio clipă profesionalismul
  Foto: arhivă personală
 • Tânăra care a chemat poliţia a văzut iniţial geanta victimei
  Foto: adevărul.ro
1/9

Din primele cercetări, se pare că femeia a fost acostată pe dig şi târâtă spre malul Someşului, unde a fost violată şi apoi strangulată. Asasinul nu i-a luat victimei sale nici un obiect de valoare.

Colegii au doar cuvinte de laudă la adresa ei

Vestea morţii actriţei i-a şocat pe colegii acesteia. Gabriela Dorgai era apreciată pentru bunătatea şi blândeţea ei, motiv pentru care era distribuită mai des în piese pentru copii. “O ştiu de când a venit în teatru. O fată corectă şi sârguincioasă, şi dedicată. Şi-a terminat studiile după angajarea în teatru şi chiar dacă a fost încercată de o boală mai ciudată, pe baza sistemului nervos, a încercat să lupte cu sine, să se menţină în munca teatrală şi cerinţelor care i se impuneau. A fost tot timpul foarte respectuasă faţă de colegi, nu a creat niciodată probleme şi era recunoscută ca una dintre actriţele care învăţa cel mai repede textul. Oricând i se cerea să salveze o situaţie delicată, fie de înlocuire, fie de intrare peste noapte într-un rol era dispusă şi făcea orice sacrificiu pentru a duce totul la bun sfârşit. În ultima perioadă se simţea mult mai bine din punct de vedere al sănătăţii, avea grija de fiica ei şi se vedea că era foarte bucuroasă“, a declarat Carol Erdos, unul dintre colegii regretatei actriţe, pentru informatia-zilei.ro.

Directoarea Teatrului de Nord, Adriana Vaida, spune că actriţa fusese la premiera piesei „Inimă de câine", duminică seara, alături de fiica ei.
„Gabriela a fost aseară (duminică - n.r.) la premiera unei piese de teatru pusă în scenă de colegii ei. Numai Domnul ştie ce s-a întâmplat. Ştiu că era divorţată şi îşi creştea singură copilul. Însă Gabriela era o fire sociabilă şi extrem de muncitoare”, a declarat aceasta, pentru adevărul.ro.

Era divorțată și a pierdut custodia fiicei sale

Gabriela Dorgai s-a născut în anul 1971, iar în 1990 a devenit actriţă a Teatrului de Nord. Primul rol l-a avut în spectacolul „Enigma farfuriei zburătoare”, de Romerto Milani, în regia lui Ioan Tifor, în stagiunea din 1990-1991. Gabriela Dorgai era divorţată şi în ultima perioadă a fost puternic afectată de faptul că rămăsese fără custodia fiicei sale în vârstă de 17 ani.

Loading...