Şocant! Un bărbat din Neamţ vrea să îşi facă cimitir musulman în curte

Ultima actualizare:
Aici vrea bărbatul să facă cimitirul musulman
Aici vrea bărbatul să facă cimitirul musulman

Situaţie incredibilă într-un sat din judeţul Neamţ. Un bărbat de 52 de ani, convertit la Islam în urmă cu 5 ani, vrea să îşi facă cimitir musulman în curtea casei. Pentru că până acum autorităţile nu i-au aprobat iniţiativa neobişnuită, omul a anunţat că va intra în greva foamei.

Bărbatul susţine că timp de 3 ani tot încearcă să înfiiţeze un cimitir iar autorităţile nu îl lasă. De altfel, Daniel Câniparu este cel care şi-a construit, acum câţiva ani, o moscheie. Bărbatul şi-a găsit şi câţiva adepţi în sat, şi chiar dacă spune că primeşte des telefoane de ameninţare, nu vrea să renunţe la religia la care s-a convertit.

Acum a anunţat că intră în greva foamei, iar familia îl susţine.

Cimitirul va avea 400 de locuri de veci

Omul a ales şi locul în care vrea să înfiinţeze cimitirul. Este o suprafaţă mică şi bărbatul spune că perimetrul va fi înconjurat de gard şi de o bandă de 3 metri de iarbă de protecţie. Acolo vor putea fi îngropaţi 400 de musulmani. Vor fi, de asemenea, copaci plantaţi conform legislaţiei iar gropile vor fi aranjate cu latura dreaptă înspre direcţia de rugăciune de la Mecca

Bărbatul a povestit pentru presa locală că, deşi sunt puţini musulmani în zonă, chiar şi ei au dreptul să fie înmormântaţi şi susţine că cimitirul creştin le asigură locuri de veci doar lângă sinucigaşi.

Daniel Câniparu consider că greva foamei este singura soluţie pentru a obţine ceea ce-şi doreşte şi este convins că multe persoane vor fi alături de el. Iar soţia a anunţat că dacă va fi nevoie vor adopta şi ei greva foamei ca formă de protest.

Pe de ală parte, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Neamţ au transmis  că nu este vorba despre discriminare şi nu se opun proiectului, însă acesta poate fi realizat doar  în condiţiile stricte ale legii. Iniţiatorului i se cere, printre altele, să asigure lângă cimitir un spaţiu de protecţie de 100 de metri până la cea mai apropiată proprietate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net