Șofer împușcat după o urmărire ca în filme cu Poliția. Bărbatul, un interlop condamnat pentru trafic de minori și răpire

Ultima actualizare:

    FOTO: Radar Botoşani Oficial
FOTO: Radar Botoşani Oficial

Acțiune ca în filmele de profil pe străzile din Botoșani, după ce un bărbat a fost urmărit de oamenii legii pentru viteză mare. Bărbatul a circulat în continuare cu viteză şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, iar în timpul urmăririi a încercat să se izbească cu maşina în autospecialele Poliţiei.

Incidentul a avut loc joi, 17 decembrie, în oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani. Poliţiştii din Flămânzi au fost anunţaţi prin staţie de oamenii legii din judeţul Iaşi, că se află în urmărirea unui autoturism cu viteză al cărui şofer nu a oprit la semnalele acestora. Se bănuia că acesta ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Urmărire ca în filme în Botoșani

Ajuns pe raza localităţii Flămânzi, şoferul a fost urmărit de trei autospeciale de Poliţie. În loc să oprească, acesta a încercat să se izbească cu autoturismul în maşinile Poliţiei. Atunci, oamenii legii au deschis focul în plan vertical şi mai apoi către roţile maşinii urmărite.

Şoferul a fost atins de cartuşe, a pierdut controlul asupra volanului şi a ajuns cu maşina în şanţ. În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul a murit. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani și se investighează modul în care au acționat polițiștii.

Cine este bărbatul împușcat în urma urmăririi

Bărbatul avea 34 de ani și se numeşte Marius Constantin Vântu. Acesta este originar din judeţul Iaşi şi era recidivist. El a fost condamnat, în trecut, pentru trafic de persoane şi trafic de minori.

Marius Constantin Vântu a fost condamnat definitiv, în 2015, fiind acuzat într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori. Arestat preventiv în acel dosar încă din 2013, individul a fost eliberat condiţionat în 2017 şi s-a întors în localitatea sa de baştină, Popricani, judeţul Iaşi.

Potrivit deciziei de condamnare din 2015, individul a fost găsit vinovat pentru racolarea a trei victime, una dintre ele de doar 14 ani la momentul faptei. Potrivit unor surse juridice, Marius Vântu a fost condamnat pentru că, în perioada 2009 – ianuarie 2010, a recrutat o copilă de clasa a VIII-a, pe care a obligat-o să se prostitueze în Atena, Grecia.

De asemenea, în perioada septembrie – decembrie 2012 a recrutat o tânără din Iaşi, care lucra ca educatoare în Milano. Victima a fost abordată de individ pe Internet şi a fost convinsă să se mute cu acesta, în Germania.

Acolo, a aflat că Vântu e căsătorit şi a ajuns, în scurt timp, să se prostitueze în mai multe bordeluri din Germania. Acelaşi individ a fost acuzat că a răpit o altă tânără, pe care a dus-o mai întâi la Bacău, după care în Germania, unde s-a prostituat.

Citește continuarea și vezi video pe Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net