Șoferii primarilor au salarii mai mari decât profesorii

Ultima actualizare:

    Dascălii cer să fie plătiți la nivelul profesorilor din UE, care au lefuri mai mari decât funcționarii publici
Dascălii cer să fie plătiți la nivelul profesorilor din UE, care au lefuri mai mari decât funcționarii publici

Situație umilitoare pentru dascălii români care, în ciuda majorărilor salariale promise de guvern, câștigă mai puțin decât secretarele și șoferii primarilor.

Este semnalul de alarmă tras de reprezentanții Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), care condamnă modul inechitabil de stabilire a coeficienților de ierarhizare din administrația publică locală. Un profesor debutant este plătit, din acest an, cu 1.495 de lei în mână, benefiiind de o majorare salarială reală de 3,8%.

Un dascăl cu peste 40 de ani de experiență se alege, din această lună, cu un salariu net de 2.887 de lei, cu 4,2% mai mult decât în decembrie 2017.

simeon stalpnicul png

„În timp ce angajaţii din educaţie vor primi acum sume infime, pentru aleşi s-au făcut reguli speciale care s-au aplicat chiar de la 1 iulie 2017. Însă pentru angajaţii din primării şi consilii locale sau judeţene nu există coeficienţi de ierarhizare, salariile acestora depinzând de bunăvoinţa şefului instituţiei. Aşa s-a ajuns la situaţia în care sunt primării în care şoferii sau secretarele au salarii mai mari decât un profesor cu 25 de ani vechime”, spun reprezentanții FSLI.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net