„Şoferiţa” care a circulat zeci de kilometri pe contrasens pe DN1 era, de fapt, un bărbat de 69 de ani

Ultima actualizare:

    Șoferul a circulat zeci de kilometri pe contrasens Foto: adevarul.ro
Șoferul a circulat zeci de kilometri pe contrasens Foto: adevarul.ro

La volanul mașinii care a cirulat pe DN1 mai mulți kilometri, pe contrasens, era condusă de un bărbat. Acesta s-a prezentat la poliție, însă a negat acuzațiile aduse de martorul care a făcut filmarea și a postat-o pe rețelele de socializare.

După ce a apărut în spațiul public fimarea cu mașina care circula haotic pe contrasens zeci de kilometri, la nivelul IPJ Prahova au fost declanșate două anchete, scrie adevarul.ro. Pe de o parte, a fost căutat şoferul incriminat, iar pe de altă parte, s-a dorit aflarea motivului pentru care echipajele de la Rutieră nu au intervenit să oprească autoturismul. Şoferul a fost identificat, este un cetăţean din Feteşti, iar în cursul zilei de miercuri, 28 aprilie, a fost chemat la audieri la sediul Poliţiei din Ploieşti. S-a prezentat un bărbat în vârstă de 69 de ani care nu a recunoscut în faţa poliţiştilor acuzaţiile aduse de martorul care a filmat maşina circulând pe contrasens.

Martor: „Era pur şi simplu kamikaze”

Martorul care a realizat filmarea, Dani Hamza, a precizat pentru ziarul „Adevărul” că este convins sută la sută că la volan era o femeie. „Era cineva foarte mic de statură. Eu am circulat o perioadă în spatele acestei maşini şi nu am văzut capul şoferului din cauza tetierei. Nu-mi vine să cred că o persoană în vârstă ar fi putut conduce în modul acela atât de haotic şi cu o aşa viteză, dar nu exclud asta. Era pur şi simplu kamikaze”, a precizat Dani Hamza.

Șoferul nu poate fi sancționat 

Poliţia Prahova susţine că nu are bază legală pentru a-l sancţiona pe misteriosul şofer. Filmarea realizată de martor nu este făcută cu un aparat omologat, iar atâta vreme cât şoferul nu a comis o infracţiune, care să ducă la un dosar penal, acesta nu poate păţi nimic, conform legii. Persoana care a condus pe contrasens putea fi sancţionată doar dacă era prinsă în fapt de către un poliţist, altfel filmarea realizată cu un telefon mobil este irelevantă în această situaţie.

Potrivit unor surse, poliţia caută acum filmări oficiale realizate de camere de luat vederi ale CNAIR pentru a putea aplica o contravenţie bărbatului respectiv. În paralel, se face o anchetă internă pentru ca şefii Poliţiei Prahova să afle de ce niciun echipaj de la Serviciul Rutier nu a fost disponibil timp de aproape o oră pentru a interveni, deşi au existat două solicitări pe 112.

O maşină care a circulat pe contrasens zeci de kilometri, pe DN1, în judeţul Prahova, a fost filmată în noaptea de sâmbătă spre duminică de către un alt şofer şocat de modul haotic în care mergea. Bărbatul susţine că, deşi a alertat Poliţia, sunând de două ori la numărul unic de urgenţă, nu a intervenit niciun echipaj de la Serviciul Rutier. Filmarea în care o maşină apare circulând pe DN1, spre Braşov, dar pe sensul de coborâre de la munte, în porţiunea dintre Băneşti şi Breaza, a fost postată pe Facebook. 

Citește și: 

O șoferiță a condus zeci de kilometri pe contrasens, dar nu a primit nicio sancțiune. Cum a fost posibil

VIDEO Șoferul surprins pe contrasens pe autostrada A3 a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net