Şoferul care a omorât 3 oameni în Tulcea, condamnat la 11 ani de închisoare. Accidentul, live pe Facebook

Ultima actualizare:

    BMW-ul care a intrat în locuința celor 3 victimeFoto: adevarul.ro
BMW-ul care a intrat în locuința celor 3 victimeFoto: adevarul.ro

Sentință în cazul șoferului băut care a intrat cu mașina în curtea unei locuințe din Tulcea și a omorât 3 oameni! Bărbatul a primit 11 ani și 8 luni de închisoare, plus plata a peste 200.000 de lei daune morale.

Marcel Radu (39 ani) are pe conștiință un copil de 3 ani, mama acestuia, care era și însărcinată, și bunicul copilului, în vârstă de 79 de ani. Practic, a decimat o familie din comuna tulceană Văcăreni.

Tragedia s-a produs pe 11 august 2019. Aflat la volanul unui BMW M6, pe DE87, la ieșirea din comuna Văcăreni, Marcel Radu a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive și a intrat în curtea unei locuințe. În urma accidentului, a rezultat decesul celor 3 persoane.    

Tragedia, transmisă live pe Facebook   

Tragedia a fost transmisă live pe Facebook, de către unul dintre pasagerii maşinii.   În transmisia live de pe Facebook, făcută de pe bancheta din spate, se vede cum pasagerul din dreapta şoferului, mort de beat, spune spectatorilor râzând: „Băi, ăştia care aveţi inimă... care n-aveţi inimă... staţi pe dreapta“. Imaginile video surprind derapajul maşinii şi impactul năucitor, scrie adevarul.ro.    

Șoferul a fugit de la locul accidentului      

Iniţial, conducătorul auto a fugit de la locul accidentului, fiind depistat de către poliţişti pe raza localităţii Luncaviţa. La testarea cu aparatul etilotest, acesta avea o concentraţie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Luni, 24 mai 2021, judecătorii Judecătoriei Măcin l-au condamnat în prima instanţă pe şofer. „Condamnă pe inculpatul RADU MARCEL, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă ...  condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ... condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului”, se arată în decizia magistraţilor.  

Daune morale în valoare de 200.000 de lei      

Instanţa a contopit pedepsele şi a stabilit  în sarcina inculpatului „pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 8 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare la care se adaugă sporul de 20 de luni reprezentat de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite). În temeiul dispoziţiilor art. 60 C. pen. pedeapsa închisorii se execută în regim de detenţie.”  

De asemenea, inculpatul trebuie să plătească daune morale de peste 200.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.  

Citește și: 

Premieră: Trei șoferi condamnați în urma unui accident mortal pe o trecere de pietoni din Iași. Cum a fost posibil 

Bihoreanul care a omorât trei oameni într-un accident, condamnat cu suspendare. „Nu i s-a aplicat nici măcar interdicţia de a conduce”

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net