«Soldatul» Max, din Afganistan, la parada de 1 Decembrie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Va fi cea mai frumoasă paradă militară din ultimii 24 de ani, promit guvernanţii. Mii de militari au făcut repetiţii, la zero grade, dar nu se plâng, pentru că munca lor este dură şi au învăţat să se descurce cele mai dificile situaţii. Printre ei şi Max, un câine-lup care a "luptat" în Afganistan.

Azi este repetiţia generală. Trebuie să iasă perfect, cu atât mai mult că duminică, la parada de 1 Decembrie, sunt invitaţi şi reprezentanţi ai unor state NATO. Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, MAI, SRI şi SPP vor participa la parada de duminică, 1 Decembrie, de la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală.

simeon stalpnicul png

Vor veni şi 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi SUA. Pe sub Arcul de Triumf vor trece peste 200 de tancuri şi maşini blindate, iar 35 de avioane vor survola piaţa.

Ieri s-a desfăşurat o repetiţie la baza militară din Ghencea

simeon stalpnicul png

Una dintre vedetele prezente duminică este Max, care va stat nemişcat, dar foarte atent, pe o maşină blindată folosită în Afganistan. Este un frumos câine-lup, membru al Grupului EOD, specializat în detectarea explozibilului. Îl veţi vedea de departe, cu tricolorul la gât, cocoţat pe o maşină blindată tip COUGAR, care transportă militari genişti şi echipamente de dezamorsare a bombelor. Va fi alături de instructorul său, plutonierul-major Valentin Roşioară, de 45 de ani.

simeon stalpnicul png

Acesta este specialist EOD la Divizia 1 Infanterie „DACICA". S-au cunoscut acum 4 ani, când Max era un puiuţ ce urma să fie dresat în baza specială de la Râmnicu Vâlcea. Se antrenează şi acum cel puţin două ore zilnic. Max a fost primul câine care a „luptat" în Afganistan, timp de 1 an, în 2011.

2.000 de militari vor încânta publicul de 1 Decembrie

simeon stalpnicul png

Şoferi, ocoliţi azi şi duminică zona Arcului de Triumf!

Parada de 1 Decembrie şi pregătirile pentru manifestare dau peste cap în acest sfârşit de săptămână circulaţia rutieră în zona Kiseleff-Arcul de Triumf-Piaţa Presei Libere. Traficul va fi restricţionat pe Şoseaua Kiseleff şi pe străzile din jurul Arcului de Triumf, vineri, 29 noiembrie, cu ocazia repetiţiei pentru manifestările de 1 Decembrie şi duminică, 1 decembrie, pentru parada militară organizată de Ziua Naţională.

simeon stalpnicul png

Astfel, în aceste zile, între orele 05.00 şi 14.00, nu se va circula pe axul central şi pe banda I de circulaţie de pe Şos Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf.

De asemenea, între orele 9.00 şi 14.00, va fi restricţionat traficul rutier pe Şos Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pe str. Alexandru Constantinescu, între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, între Piaţa Arcul de Triumf şi Bd. Mărăşti, pe Bd. Constantin Prezan, între Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle, precum şi pe str. Ion Mincu, între Bd Aviatorilor şi Bd. Ion Mihalache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net