Soluţii practice ca să scapi de "musafirii" nepoftiţi

Ultima actualizare:

    Avem "ac de cojocul" muştelor,  ţânţarilor, moliilor şi şoriceilor  care se adună vara în casa ta
Avem "ac de cojocul" muştelor, ţânţarilor, moliilor şi şoriceilor care se adună vara în casa ta

Vara are părţile ei bune, dar şi proaste. Printre neplăcerile cu care vine se numără „musafirii” nepoftiţi care dau năvală în casa ta. Acum e sezonul ţânţarilor, muştelor, furnicilor, dar poate îţi mai intră şi un şoricel în casă dacă laşi uşile deschise.

Otrăvurile şi soluţiile toxice nu sunt recomandate nici pentru vietăţile naturii, nici pentru tine. Decât în caz de „invazie”. În schimb, există capcane şi tot felul de arome care nu sunt pe gustul insectelor şi astfel, acestea nu-ţi vor călca pragul casei.

Furnicile. Sunt alungate de mirosul frunzelor proaspete de roşii. Potecile pe care aceste insecte le fac prin casă se presară cu sare, praf de copt sau var, aflăm din cartea „Redescoperiţi secretele bunicii” de la Reader’s Digest. De asemenea, le poţi alunga presărând prin colţuri cuişoare întregi sau lăsând farfurioare cu capcane. Poţi să prepari una din 500 ml apă, o lingură de zahăr şi două de drojdie.

Levănţică
Levănţică

O altă metodă de a scăpa de invazie este să storci suc de lămâie pe praguri şi pe tocurile ferestrelor, sau chiar să speli podeaua cu soluţie din suc de lămâie şi apă (în proporţie de 1/5)

Ţânţarii nu te vor bâzâi în miez de noapte dacă ai în cameră un recipient cu ulei de cuişoare sau cu ulei de mentă, scorţişoară, levănţică. Mirosul de usturoi este, de asemenea, de nesuportat pentru ţânţari. Pulverizează în aer o soluţie compusă din suc de usturoi amestecat cu apă, în proporţie de 1/5.

Muştele nu intră în casă dacă ai pe pervaz ghivece cu busuioc, mentă, levănţică, roşii sau ricin. Dacă totuşi ţi-au pătruns în casă, o idee de pe vremea bunicii constă într-o fâşie lungă de hârtie unsă cu clei şi agăţată într-un colţ. Va atrage muştele, care nu se vor mai putea dezlipi.

Gândacii de bucătărie se scot din cuiburile lor cu camfor, apoi trebuie astupate bine toate găurile şi posibilele intrări în locuinţă, mai aflăm din cartea de la Reader’s Digest. Nu trebuie să ai umezeală în casă şi ai grijă să ţii astupate toate recipientele cu mâncare şi condimente din bucătărie.

Moliile. Lor le plac dulapurile neaerisite şi detestă mirosul proaspăt de curat, de levănţică sau soc. Ai putea pune în dulap săculeţi cu aceste plante, iar hainele tale vor fi parfumate şi ferite de insecte.

Cuişoare
Cuişoare

Şoriceii. Dacă ai lăsat uşile deschise şi un şoricel a intrat nepoftit în casă, nu e nevoie să pui capcane. Îl poţi alunga punând bucheţele de mentă proaspătă, bucheţele de muşeţel sau recipiente cu ulei de mentă. 

Paraziţii. Căţelul tău a adunat paraziţi în blăniţă? Pune-i în cuşcă sau pe locul în care doarme frunze de nuc. 

Există şi aparate cu ultrasunete împotriva dăunătorilor

O altă soluţie din comerţ împotriva şoarecilor şi insectelor o reprezintă aparatele cu ultrasunete. Acestea nu dăunează omului sau animalelor de companie mai mari decât iepurii, au dimensiuni reduse şi se bagă în priză. În acel moment, emit ultrasunete de înaltă frecvenţă pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, care îi deranjează pe micii musafiri nepoftiţi din locuinţa ta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net