Sondaj CSCI: Victor Ponta, cel mai de încredere politician

Ultima actualizare:

Sondajul a fost realizat de către CSCI în perioada 21-23 august, pe un eşantion de 1.054 de persoane având o marjă de eroare de +/- 3la sută, potrivit România TV.

Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberală ar câştiga detaşat alegerile cu 62 la sută, urmată la mare distanţă de către PDL-16 la sută, PP-DD-12 la sută, UDMR-4 la sută, PRM-2 la sută, PNG-1 la sută, UNPR-1 la sută, alții-2 la sută.

În topul încrederii în personalităţile politice, conduc liderii Uniunii Social-Liberală. Astfel, 47 la sută dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere în premierul Victor Ponta, iar Crin Antonescu adună un capital de încredere de 42 la sută. Cei doi sunt urmaţi de către preşedintele PDL, Vasile Blaga cu 19 la sută, în timp ce preşedintele Traian Băsescu are 16 la sută.

La întrebarea "credeți că UE și SUA au procedat corect insistând pentru validarea referendumului cu 50 la sută + 1?", 43 la sută au răspuns afirmativ, iar 48 la sută negativ. Circa 9 la sută nu au răspuns sau nu ştiu.

Decizia Curţii Constituționale privind invalidarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu este considerată drept bună sau foarte bună de către 34 la sută dintre cei intervievaţi, în timp ce alţi 62 la sută cred că este una proastă sau foarte proastă. Procentajul celor care nu știu/nu răspund este de 4 la sută.

După 100 de zile de guvernare a USL, activitatea cabinetului Ponta este văzută de către 65 la sută din eşantion drept bună și foarte bună, alţi 32 la sută o văd drept proastă și foarte proastă, iar 3 la sută nu știu/nu răspund.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net