Sorin Blejnar, reţinut pentru trafic de influenţă

Ultima actualizare:

    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Sorin Blejnar, fostul șef de la ANAF, a fost adus de polițiști luni dimineață (7 noiembrie), la DNA Ploieşti. Are calitatea de suspect într-un nou dosar și seara a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE 17.00: Sorin Blejnar a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Procurorii anticorupţie îl acuză că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Banii respectivi urmau să-i fie remişi lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

"În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat pe site-ul instituţiei.

UPDATE 10.00: Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 10 milioane de lei (circa 2,2 milioane euro) mită pentru a interveni în favoarea unei firme, scrie news.ro.

Sorin Blejnar, fostul preşedinte ANAF, a fost adus cu mandat la DNA Ploieşti.

Surse juridice spun că este vorba de un nou dosar unde Sorin Blejnar are calitatea de suspect într-un dosar de dare și luare de mită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net