Sorin Cîmpeanu: „90% dintre elevi, la școală de săptămâna viitoare”

Ultima actualizare:

    Peste 2,6 milioane de elevi revin în bănci săptămâna viitoare
Peste 2,6 milioane de elevi revin în bănci săptămâna viitoare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat vineri că în săptămâna 17 - 21 mai vor merge la școală 90% dintre elevi. Este vorba despre copiii din 2.527 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori. El a adăugat că în curtea școlii masca nu va mai fi obligatorie și că pauzele vor fi decalate.

Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea elevilor la școală

Săptămâna viitoare, elevii din peste 2000 de localități se întorc fizic la școală. Este vorba despre aproximativ 2,6 milioane de copii. În 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, școlile vor rămâne în scenariul galben, orele desfăsurându-se online. Sunt vizați elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a. Este vorba despre 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ce reguli vor respecta elevii la școală

De săptămâna viitoare, masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările. Școlile deja și-au adaptat programul în așa fel încât să nu existe aglomerație de copii în curtea instituțiilor de învățământ și în interiorul clădirilor. O veste bună este aceea că în România nu mai există nici o localitate în carantină însă exită localități unde rata de infectare e de 10 la mie sau peste 10 la mie.

Iată care sunt cele două scenarii după care funcționează sistemul de învățământ în contexul pandemiei de Covid.

Întoarcerea la școală. Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Întoarcerea la școală. Scenariul 2

  • Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net