Sorin Cîmpeanu: "Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie în școală"

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că masca de protecţie este obligatorie în şcoală, cu câteva excepţii. El a explicat că este recomandată masca medicală, dar că şi cea textilă este acceptată, în cele din urmă.

”Ordinul e foarte clar, masca de protecţie e obligatorie. Există excepţii doar pentru învăţământul special, există excepţii pentru cei mici, există excepţii pentru orele de educaţie fizică ce se pot derula până la incidenţa de 2 la mie în localitate, fără mască de protecţie. În rest, masca de protecţie este obligatorie. Este în interesul elevilor şi cadrelor didactice pentru că această nouă tulpină se răspândeşte mult mai uşor şi afectează şi pe copii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, duminică seara.

Întrebat dacă cineva verifică conformitatea măştilor textile, Cîmpeanu a explicat că nimeni nu va verifica măştile textile deoarece acestea sunt permise în unităţile de învăţământ.

”Nimeni. Nu există această obligativitate, această reglementare să verifice. Ar fi şi o prostie. Anexa 1 a ordinului de ministru, precizează foarte clar, se recomandă măştile medicale, dar sunt permise şi măştile textile.Nu spune nimeni, nimic despre standarde la măştile textile. Important e ca cei mici să aibă nasul şi bărbia acperite în aşa fel încât să facă imposibile aceste gesturi pe care şi noi le făceam, aceste gesturi cu degetele. INSP a tabilit acest lucru, reco mandare fermă de măşti medicale, posibil să se utilizeze măşti textile, ai voie şi viziere în cazul profesorilor  pentru învăţământ special, iar celelalte pseudo-dispozitive de protecţie sunt interzise. Măşti medicale şi textile sunt interzise”, a mai spus Cîmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net