Sorin Grindeanu: ''Am câştigat alegerile. Nu demisionez''

Ultima actualizare:

    Sorin Grindeanufoto: Digi24
Sorin Grindeanufoto: Digi24

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă seară că a decis retragerea OUG 13, după ce a ascultat vocea colegilor din partid, dar şi a oamenilor ieşiţi în stradă. Acest lucru nu a liniștit, însă, manifestanții din Capitală și alte orașe din România.

Printr-o intervenţie la Antena 3, Grindeanu a ţinut să precizeze că nu va demisiona, menţionând că PSD a câştigat alegerile cu milioane de voturi. Oamenii nu au renunţat la proteste şi au continuat să iasă în stradă, cerând demisia guvernului a 6-a zi consecutiv. Duminică seară s-a atins cel mai mare număr al protestatarilor: 600.000 în toată ţara.

''Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin moţiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aş da eu demisia, nu se poate, fiindcă nu mi-o dau. În acest moment România este împărţită în două. Eu am făcut apel la calm pentru că am câştigat alegerile cu milioane de voturi, noi PSD împreună cu ALDE. Şi am primit mandat din partea cetăţenilor şi milioane de voturi'', a declarat Sorin Grindeanu, duminică seară, la Antena 3.

Tot duminică a avut loc şedinţa de guvern în regim de urgenţă pentru abrogarea ordonanţei sau altă cale juridică pentru a nu intra în vigoare ordonanţă. La scurt timp, actul normativ a fost publicat şi în Monitorul Oficial.

Premierul Sorin Grindeanu a mai specificat, în emisiunea ''Punctul de întâlnire'' de la Antena 3, care au fost motivele pentru care a decis să retragă ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.

''Am analizat în toate aceste zile argumentele pro-ordonanţă, care au fost foarte multe, argumente care majoritatea dintre ele se susţin în continuare, şi ce a spus şi cealaltă parte, fie că vorbim de adversari politici, de instituţii sau, foarte important în aceste zile, de reacţia pe care am văzut că a stârnit această ordonanţă. Am zis să facem primul pas către detensionarea acestei situaţii şi l-am făcut'', a concluzionat Sorin Grindeanu.

Premierul a spus că va trimite în cel mai scurt timp un proiect de lege în parlament, pentru a amenda Codul penal conform deciziilor Curţii Constituţionale.

De asemenea, Grindeanu a declarat că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma consecinţele pentru proastă comunicare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net