Sorin Oprescu, condamnat la 5 ani și 4 luni de pușcărie. Judecătorii au îndreptat eroarea

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de pușcărie cu executare
Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de pușcărie cu executare

Judecătorii de la Tribunalul București au îndreptat marți eroarea materială de la sentința din dosarul lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei fusese inițial condamnat la 4 ani și patru luni de pușcărie, dar sentința corectă era de 5 ani și 4 luni.

Președintele Tribunalului București a anunțat, marți, că instanța a îndreptat eroarea materială de la sentința din dosarul lui Sorin Oprescu, iar în locul condamnării de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare judecătorii au pronunțat marți sentința corectă de 5 ani și 4 luni de închisoare, informează Mediafax.Magistratul de la Tribunalul București care a pronunțat, luni, decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu a făcut o eroare materială. Fostul primar trebuia condamnat, de fapt, la 5 ani și 4 luni de închisoare, în loc de 4 ani și 4 luni, reprezentanții instanței revenind marți cu o îndreptare.

Sorin Oprescu, condamnat pentru luare de mită spălare de bani și abuz în serviciu

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Citește și:

Uite ce super-clinici are familia Oprescu!

Casa lui Oprescu, vandalizată. A fost scos parchetul

Sorin Oprescu, reținut după ce a primit 25.000 € de la denunțători

Sorin Oprescu a fost reţinut, în septembrie 2015, după ce a primit mită 25.000 € de la patru denunţători. O parte din cei 25.000 € pe care Oprescu i-a primit drept mită au fost găsiţi asupra sa în trafic, iar restul la reşedinţa de la Ciolpani.

În motivarea instanţei se arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatori economici care doreau să obţină contracte din partea instituţiilor publice trebuiau să remită o parte din venitul brut realizat din execuţia acelui contract, cu titlu de mită, factorilor de decizie din cadrul aparatului aflat în subordinea lui Oprescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net