Sorin Ovidiu Vîntu povesteşte cum s-a îmbogăţit: "Am făcut dragoste pe 100 de milioane $ cash"

Ultima actualizare:

    Vîntu e judecat în două dosare: prejudicierea companiei Petromservice cu peste 83,5 milioane € şi devalizarea FNIFoto: Adevărul
Vîntu e judecat în două dosare: prejudicierea companiei Petromservice cu peste 83,5 milioane € şi devalizarea FNIFoto: Adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu a părăsit, la jumătatea lunii noiembrie, Penitenciarul Jilava, unde a fost închis 11 luni, în dosarul în care a fost judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. La două săptămâni de la eliberare, el a acordat primul interviu ziarului „Adevărul”.

Cum aţi trăit Revoluţia din 1989? Ce speranţe aveaţi? 

Aveam un singur lucru în cap: să fac bani. 

Ce a făcut diferenţa între dumneavoastră şi toţi românii care au avut şi ei consignaţii în anii ’90? 

Inteligenţa. Întâmplarea face să fi fost mai inteligent şi mai flămând decât ceilalţi. 

Daţi-ne un exemplu de o chestie deşteaptă pe care aţi făcut-o atunci, la începutul anilor ’90, şi care v-a adus o mare sumă de bani. 

Am făcut cea mai deşteaptă chestie pe care putea s-o facă cineva, adică ce-a făcut jumate din naţia română: contrabandă. În ’90, mai bine de jumătate din oamenii de afaceri plecau în Turcia, veneau cu camioane de marfă. Eu nu m-am mulţumit să deschid o consignaţie, am deschis 174. Nu m-am mulţumit să aduc un portbagaj de Dacie, am adus câte 15-20 de camioane pe zi. În 1989, prietene, aveam un apartament cu patru camere în Roman. Trei camere apucasem să le mobilez până în Revoluţie, a patra cameră n-o mobilasem. La sfârşitul anului 1990, aveam în camera nemobilată o sută de milioane de dolari cash. Am sărbătorit cu soţia mea de la vremea aceea bând o sticlă de şampanie şi făcând dragoste pe o sută de milioane de dolari cash.

După 1990 v-aţi înconjurat de o mulţime de foşti ofiţeri de Securitate. De ce ar accepta nişte foşti ofiţeri de Securitate să fie angajaţii unui băiat simplu din Roman? 

Băiatul simplu din Roman despre care vorbeşti mata avea vreo trei-patru sute de milioane $ la vremea aceea, era mai deştept decât voi toţi la un loc şi dacă ai fi fost prin preajmă ai fi fost onorat să lucrezi pentru mine. În ’96 eu nu eram un băiat simplu, prietene! M-am dovedit a fi cel mai inteligent om din România pe zona mea de activitate.

Citiţi pe adevarul.ro interviul cu Sorin Ovidiu Vîntu: "În puşcărie m-am întâlnit cu păgubiţi FNI. M-au salutat cu respect"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net