Sorina Pintea a chemat ambulanța în arest și cere să fie transferată la spital. De ce boală suferă fostul ministru al Sănătății

Ultima actualizare:

    Sorinei Pintea i s-ar fi făcut rău în arestFoto: Arhivă Click
Sorinei Pintea i s-ar fi făcut rău în arestFoto: Arhivă Click

Sorinei Pintea i s-ar fi făcut rău în arest, chemând în ajutor serviciul de ambulanță. Se pare că medicii au fost chemați duminică, 1 martie, la Arestul central din Capitală, pentru a-i acorda acesteia îngrijirile medicale necesare.

UPDATE: Potrivit News.ro, Sorina Pintea ar fi intentat o cerere de transfer la Spitalul Sfânta Maria, explicând că starea sa de sănătate s-a agravat. Sorina Pintea afirmă că din cauza simptomelor - parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului - o ambulanţă a fost solicitată duminică la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Medicii ambulanței au fost chemaţi de urgenţă, duminică, 1 martie, la Arestul central din Capitală, după ce Sorina Pintea ar fi anunţat că se simte rău. Acesta a primit îngrijiri medicale, însă nu a fost transportată la spital, potrivit surselor Mediafax, citat de Digi 24. 

Sorinei Pintea i s-ar fi făcut rău în arest

„În această dimineață, la Centrul de Retinere și Arestare Preventivă nr 1. a fost solicitată ambulanța, pentru o persoană aflată în arest preventiv. Persoana a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea”, a confirmat Poliția Capitalei, fără a specifica dacă a fost vorba despre Sorina Pintea.

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, se află în detenţie în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost acuzată de luare de mită. Potrivit unor surse, Sorinei Pintea i s-a administrat o perfuzie.

Într-un comunicat transmis duminică seara de avocații Sorinei Pintea, aceștia au subliniat că clienta lor este nevinovată, fiind victima unei înscenări, și au explicat că aceasta se află într-o „postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”. De asemenea, și fiul Sorinei Pintea, Ionuț Pintea, a explicat că mama lui nu merită să fie pusă în această situație, invocând, de asemenea, problemele de sănătate ale acesteia. 

Fostul ministru al Sănătății lipsise o perioadă din spațiul public, însă a explicat în cadrul unei emisiuni TV în luna februarie a acestui an, că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală autoimună. Aceasta a mărturisit, la momentul respectiv, că nu i-a fost deloc ușor să suporte tratamentul șoc cu cortizon și mai apoi cu imunoglubuline.

„Am fost un pacient extrem de disciplinat. Primele 30 de zile am ținut și un regim drastic. Mănânc trei mese, foarte multe legume și fructe, ananas, papaya, mango, avocado, doar carne de curcan și de vită, pește, foarte puțină carne de pui, dar doar de casă, două ouă pe săptămână.

Nu mănânc sărat și nici nu consum foarte multe dulciuri. (..)

Medicii au acționat rapid cu tratamentul și boala este sub control. Începuse plămânul să fie afectat, dar acum nu mai sunt probleme. Nu mi-a afectat inima și nici esofagul", a mai spus fostul ministru la Antena 3, la vremea respectivă.

Citește și: 

Ce este dermatomiozita, boala autoimună de care suferă Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net