Soția trezorierului PSD, condamnată la Închisoare. De ce este acuzată Georgiana Drăghici

Ultima actualizare:

    Soția lui Mircea Drăghici, deputat și trezorier al PSD, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendareFoto: arhivă personală
Soția lui Mircea Drăghici, deputat și trezorier al PSD, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendareFoto: arhivă personală

Georgiana Drăghici, soția trezorierului PSD Mircea Drăghici, a fost condamnată, marți, 14 mai, de magistrații Tribunalului București la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un caz legat de finanţarea din bugetul Ministerului Tineretului a unei tabere pentru tineretul social-democrat.

Este vorba despre finanțarea unei întâlniri din Poiana Brașov, în anul 2013, în valoare de 14.000 de lei, din banii Ministerului Tineretului, la care au participat peste 100 de tineri din PSD, notează DIGI24.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2017, iar Georgiana Drăghici a fost acuzată de procurorii anticorupție de mărturie mincinoasă; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Mircea Drăghici cosideră că decizia este "nedreaptă"

PSD-istul Mircea Drăghici, soțul inculpatei, susține că hotărârea instanței este „nedreaptă” și crede că soția sa este "o victimă colaterală". "Decizie nedreaptă în mijlocul campaniei electorale. Asta i s-a întâmplat astăzi celei care, dacă nu era soția mea, nu ar fi avut niciodată un astfel de dosar. O victimă colaterală a unui demers din ce în ce mai agresiv de represiune și intimidare - un asalt profund nedemocratic, concertat și cu nimic altceva decât o miză electorală. Un lucru e cert, nu ne vom lăsa linșați, nu ne vom lăsa călcați în picioare, nu ne vom lăsa puși la pământ. Dimpotrivă, avem dovada că TREBUIE să continuăm să facem binele care atât de tare îi deranjează… ", a scris Mircea Drăghici pe pagina lui de Facebook.

„În cursul anului 2013, inculpatul Meleşteu Mircea Cristian, în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi sub pretextul desfăşurării proiectului studenţesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală şi leadership pentru organizaţia de tineret a unui partid politic, la două hoteluri din Poiana Braşov ce se află în administrarea Complexului Sportiv Naţional (C.S.N.) Poiana Braşov. Toate cheltuielile de cazare şi masă ale celor 102 de participanţi, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfăşurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formaţiunea politică”, se arată în comunicatul DNA. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net