Verdict șocant în cazul tragediei de la Iași: «Soţii Maleon s-au sinucis»

Ultima actualizare:

    † Anda şi Bogdan se înţelegeau bine, după cum povestesc apropiaţiiFoto: Facebook
† Anda şi Bogdan se înţelegeau bine, după cum povestesc apropiaţiiFoto: Facebook

Veste terifiantă în mediul universitar din Iaşi! Profesorul doctor Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat în casă, în prima zi de Crăciun. Pe podea se afla trupul neînsufleţit al soţiei sale, Anda. Dacă în primele ore a fost vehiculată varianta unei crime, urmată de sinucidere, procurorii au stabilit ieri că este vorba, de fapt, despre o dublă sinucidere.

Şoc la Iaşi! Directorul Biblio­tecii Central Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi, profesorul doctor Bogdan Maleon, a fost găsit spânzurat de o grindă în vila sa din cartierul Tătăraşi. În aceeaşi locuinţă se afla şi cadavrul soţiei sale, Anda-Elena. Descoperirea macabră a fost făcută de o rudă venită să vadă ce se întâmplă cu cei doi, întrucât nu ajunseseră la masa de Crăciun. „Echipajul a găsit doi soţi de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare şi era pe podeaua aceleiaşi încăperi”, a declarat doctorul Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD.

După efectuarea necropsiei, procurorii au declarat ieri că e vorba despre sinucidere în cazul celor doi soţi, deşi fusese vehiculată ipoteza unei crime, urmată de sinucidere. Anda Maleon s-a spânzurat, cu o curea, de o grindă a mansardei. Soţul, Bogdan Maleon, ar fi descoperit-o şi ar fi încercat degeaba s-o resusciteze. Pe fondul şocului, profesorul universitar ar fi recurs la acelaşi gest. „Nu e crimă, asta putem să vă spunem acum. S-a făcut necropsia şi pledăm pentru dublă sinucidere. Nu au leziuni traumatice care să conducă spre agresiune, n-au nici leziuni de autoapărare, ea îndeosebi. Sunt leziuni specifice spânzurării la nivelul gâtului“, spune Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Potrivit anchetatorilor, soţii Maleon s-au sinucis la un interval de două-trei ore. Practic, cei doi au murit în primele ore ale zilei de Crăciun. Nu aveau copii şi locuiau singuri în vila de pe strada Alistar din Iaşi.


    Vila familiei Maleon e situată pe strada Alistar din IaşiFoto: ziaruldeiasi.ro
Vila familiei Maleon e situată pe strada Alistar din IaşiFoto: ziaruldeiasi.ro

«El era un tip foarte manierat»

„Nu am o explicaţie pentru această tragedie”, spune Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” Iaşi, pentru jri.ro.“El era un tip foarte manierat, superfain. Am stat alături de el şi nevasta dânsului la masă. Era genul de om care-i aşeza scaunul, era foarte politicos. Părea că se înţelegeau foarte bine. El era un om care câştiga foarte bine ca profesor şi ca director. Sunt şocat”, adaugă Doboş.Potrivit declaraţiei de avere, familia Maleon deţinea o casă, cumpărată în 2012, şi un autoturism Seat, fabricat în acelaşi an. Din 2012 apar şi două credite care totalizează peste 60.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net