Soţul Cristinei Rus a fost arestat pentru 30 de zile

Ultima actualizare:

    Cristina şi Dragoş s-au căsătorit în 2009Foto: Arhiva Click
Cristina şi Dragoş s-au căsătorit în 2009Foto: Arhiva Click

Dragoș Bîlteanu (35 de ani), soţul Cristinei Rus (33 de ani), a fost arestat pentru 30 de zile, conform România TV.

Bîlteanu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, a fost reţinut marţi, după o noaptea întreagă de audieri la DIICOT. Miercuri, el a fost arestat pentru 30 de zile.

Instanţa de judecată a dispus "arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile începând cu data încarcerării a inculpaţilor Bîlteanu George Dragoş şi El Lakis Najib". În schimb, a respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă formulată faţă de inculpaţii Mergeani Nicolae, Prodan Victor şi Stere Gardan, pentru care s-a dispus măsura controlului judiciar, potrivit romaniatv.net.

Alături de soţul cântăreţei sunt vizate 24 de persoane, printre care şi socrul Cristinei Rus, Gheorghe Bîlteanu, într-un scandal ce implică delapidarea a 13 milioane de euro. Acestea sunt acuzate că formează o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea infracțiunilor de manipulare a pieței de capital, delapidare și spalare de bani.

Autorităţile susţin că persoanele vizate fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în manipularea pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani. Procurorii spun că suspecții au majorat artificial preţul acţiunilor vândute la Bursa de Valori Bucureşti,prejudiciind statul cu 13 milioane de euro.

"În perioada 2012 -2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea desume de bani din patrimoniul SIF Banat-Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucureşti, prin delapidarea acestora (în modalitatea însuşirii/ traficării), fonduri ce au fost transferate ulterior prin intermediul mai multor societăţi nerezidente (offshore), controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, tocmai pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei acestora", se arată într-un comunicat al DIICOT pentru AGERPRES.

DIICOT precizează că există şi suspiciuni că membrii grupului infracţional organizat s-au implicat şi înmanipularea pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12, 13 şi 16 septembrie 2013 la Bursa de Valori Bucureşti. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net