Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, trimis în judecată în legătură cu moartea artistei

Ultima actualizare:

    Maria Macsim Nicoară ar fi fost agresată de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară  Foto: bzi.ro
Maria Macsim Nicoară ar fi fost agresată de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară Foto: bzi.ro

Soțul regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară va fi judecat pentru moartea artistei! Pianistul Codrin Nicoară a fost trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Pianistul Codrin nicoară a devenit inculpat în cazul morții soției sale. Recent, acesta a fost trimis în judecată, asta după ce anchetatorii au considerat că este vinovat de moartea mezzosopranei. Urmează ca bărbatul să fie judecat, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat la închisoare, scrie bzi.ro.

Codrin Nicoară, acuzat de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate 

„A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Dosarul a ajuns zilele trecute pe rolul Judecătoriei Iași, iar instanța urmează să stabilească un prim termen al procesului penal. De remarcat este faptul că 4 rude ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal ce îl privește pe pianistul ieșean Codrin Nicoară.

Mezzosoprana a murit în decembrie 2020

Artista a murit în cursul zilei de 23 decembrie 2020. Decesul a survenit după externarea acesteia din spital, acolo unde, spune sora sa, ar fi avut inclusiv COVID-19. Maria Macsim Nicoară se afla în grija surorii sale, după ce familia a cerut inclusiv un ordin de protecţie împotriva soţului, pianistul Codrin Nicoară.

Accidentul care a trimis-o pe artistă în comă 

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei sâmbătă, 9 mai, la ora 23:00, căzută la capătul scărilor din locuința lor și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. Ulterior, la ora 7.10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, sună la numărul unic de urgențe 112 și cere ajutor spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă. Luând în considerare toate aceste aspecte, rezultă că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dusă la spital în stare critică. Doctorii de la Spitalul de Neurochirurgie au considerat că oamenii legii trebuie să știe despre starea artistei și să verifice cum s-a putut întâmpla ca un simplu accident casnic să îi producă leziuni atât de grave. Poliția a început imediat o anchetă. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările nu au fost finalizate. Procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva. 

Citește și: 

Mezzosoprana Maria Macsim a murit. Artista era paralizată după ce a căzut pe scări şi s-ar fi infectat cu COVID-19 în spital

Marele absent de la înmormântarea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: soțul artistei a evitat orice contact cu familia acesteia

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net