Șpagă pentru mașini cu probleme în trafic. Doi inspectori au fost prinși în flagrant când luau banii

Ultima actualizare:

    Inspectorii șpăgari de la I.S.C.T.R opreau mașinile pe Centura Capitalei
Inspectorii șpăgari de la I.S.C.T.R opreau mașinile pe Centura Capitalei

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au fost prinşi în flagrant când luau șpagă pentru mașini cu probleme în trafic. Cei doi au încercat să scape de bani aruncându-i pe geamul autovehiculului.

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au fost prinşi în flagrant când luau mită 2.400 de lei de la administratorul unei firme pentru a nu da o amendă de 24.000 de lei unui şofer angajat a cărui autoutilitară avea cauciucuri uzate şi o lampă de semnalizare lipsă.

”Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) din cadrul Ministerului Transporturilor au fost prinşi în flagrant, ieri, 22 iulie, şi reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 23 iulie, să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventive, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, anunţă DGA.

Lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, în baza ordonanţei de delegare şi sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcţionari publici, imediat după ce au primit cei 2.400 lei.

Administratorul firmei i-a denunțat

Surse apropiate anchetei au declarat că pentru news.ro că cei doi funcţionari făceau controale pe raza centurii de nord a Capitalei, iar flagrantul s-a petrecut pe Şoseaua Chitilei, la intrarea în Bucureşti, chiar lângă maşina acestora.

La momentul intervenţiei, cei doi au încercat sa scape de bani aruncându-i pe geamul maşinii.

Situaţia a fost sesizată în aceeaşi zi de către administratorul societăţii comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a D.G.A. - 0800.806.806.

Acesta a semnalat faptul că angajaţii I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată șoferului.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net