Spaniol reţinut după ce ar fi înşelat mai multe românce, pe Aeroportul Otopeni

Ultima actualizare:

    Alertă la Otopeni
Alertă la Otopeni

Un spaniol acuzat că a înşelat mai multe românce a fost reţinut, joi, după ce a fost prins în flagrant, pe Aeroportul "Henri Coandă" (Otopeni), de poliţiştii de frontieră, informează Poliţia de Frontieră. Bărbatul le promitea româncelor că le ajută contra-cost să se angajeze la o companie aeriană din Spania.

"La începutul lunii august 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Aeroport Internaţional Henri Coandă au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul că un cetăţean spaniol, sub pretextul că este reprezentant al unei companii aeriene spaniole, recrutează cetăţeni români, în incinta aeroportului, în vederea angajării ca reprezentanţi ai acesteia în România", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii au devenit bănuitori, mai ales că respectiva companie aeriană nu mai operează pe Aeroportul Otopeni.

Aceştia l-au observat, joi, pe Sanchez Jose Carlos Barios, în vârstă de 40 de ani, în timp ce stătea de vorbă cu o femeie în zona publică a aeroportului, despre "semnarea unui contract de muncă".

Anchetatorii au stabilit că Barios se întâlnea cu potenţialii candidaţi de mai multe ori, la început pentru interviu, iar ulterior pentru completarea unor diferite formulare în vederea semnării contractului de muncă. Pentru a nu trezi suspiciuni, acesta le cerea candidaţilor sume mici de bani, sub diferite pretexte pentru realizarea documentaţiei necesare în vederea angajării.

"În urma cercetărilor, au fost identificaţi 8 cetăţeni români care i-au plătit cetăţeanului spaniol sume cuprinse între 70 şi 130 de euro, pentru a face demersurile de angajare, urmând ca ulterior aceştia să achite alte sume de bani, cu ocazia semnării contractului de muncă, participarea la diferite cursuri de pregătire, bilete de avion", se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele lui Barios există şi un madat european de arestare, emis în iulie 2013, acesta având de executat o pedeapsă de şase ani închisoare, pentru săvârşirea în 2004, pe teritoriul Spaniei, a unor infracţiuni de fals, deturnare de fonduri şi înşelăciune.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net