”Spiderman” în acțiune: a jefuit un magazin de înghețată în Italia, l-a înjunghiat pe proprietar și a rănit doi polițiști

Ultima actualizare:

    Foto: observatornews.ro
Foto: observatornews.ro

Imaginația unor români nu are limite când vine vorba de încălcarea legii în beneficiul lor, peste hotare. În Italia, un bărbat s-a deghizat în Spidermen și a jefuit un magazin de înghețată, iar în Franța, un altul a dat două spargeri cu fața acoperită de masca de protecție.

De data aceasta, Spiderman nu a făcut o faptă bună. Din contră, super eroul a vrut să jefuiască un magazin de înghețată din Roma, l-a înjunghiat pe patronal localului și a rănit doi polițiști. Bineînțeles, nu este vorba despre personajul pozitiv din filmele de aventuri, ci despre un bărbat de origine română care a avut ideea de a se îmbrăca într-un astfel de costum și să dea buzna într-o gelaterie din zona Garbatella, duminică seară. Cu un cuțit în mână, tâlharul l-a amenințat pe proprietar, cerându-i încasările, scrie observatornews.ro.

S-a luptat cu patronul și cu doi polițiști 

Omul a refuzat să-i dea banii și a reușit să-l imobilizeze pe atacator. Când au ajuns carabinierii, românul a încercat să se elibereze, ceea ce a și reușit, dar nu înainte de a-l înjunghia pe patron în două locuri. Tâlharul a reuşit să fugă, însă costumul de spiderman în care era îmbrăcat a atras atenţia unui alt echiaj de poliție. Oamenii legii au pornit în urmărirea lui, l-au prins, însă în timpul acțiunii cei doi polițiști au fost răniți: unul are umărul dislocat și răni la un picior, iar celălalt un braț fracturat. Bărbatul este acuzat de tentativă de tâlhărie, rănire şi opunerea rezistenţei faţă de un poliţist.

A dat spargeri cu masca de protecție pe față 

În Franța, un român a jefuit o bijuterie și un bar, purtând masca de protecție pe față. Acesta a fost și motivul invocat în fața judecătorilor, când a negat că el ar fi fost autorul faptelor: „Nu eram eu, ăla nu eram eu! Cum puteţi spune că eram eu, dacă omul de pe înregistrarea video poartă o mască de protecţie?!”, scrie adevarul.ro. În realitate, bărbatul de 35 de ani a fost ajutat de încă o persoană la comiterea faptelor. Pe 20 iunie, el furat bijuterii în valoare de peste 4.000 de euro dintr-un magazin din Blois, oraş din centrul Franţei. Complicele i-a distras atenţia proprietarului, cerându-i informaţii despre un obiect din vitrină, iar hoţul s-a strecurat în magazin şi luat produsele aflate în spatele vânzătorului. Două săptămâni mai târziu, cei doi au aplicat aceeaşi tactică într-o staţiune de la Atlantic, de unde au plecat cu peste 5.000 de euro, pe care i-au luat din casieria unui bar. Localul avea însă cameră de supraveghere şi proprietarul l-a identificat pe român. În plus, telefonul mobil al acestuia a emis semnale care arătau că a fost în zona celor două localităţi exact la datele la care au fost comise furturile. Bărbatul mai fusese condamnat pentru fapte similare în 2013 şi 2014.  

Citește și: 

Furau motoarele bărcilor din Suedia și le vindeau în România. Cum au fost prinși hoții

Cum a reușit un român să fure bijuterii de 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Paris

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net