Imaginația unor români nu are limite când vine vorba de încălcarea legii în beneficiul lor, peste hotare. În Italia, un bărbat s-a deghizat în Spidermen și a jefuit un magazin de înghețată, iar în Franța, un altul a dat două spargeri cu fața acoperită de masca de protecție.


De data aceasta, Spiderman nu a făcut o faptă bună. Din contră, super eroul a vrut să jefuiască un magazin de înghețată din Roma, l-a înjunghiat pe patronal localului și a rănit doi polițiști. Bineînțeles, nu este vorba despre personajul pozitiv din filmele de aventuri, ci despre un bărbat de origine română care a avut ideea de a se îmbrăca într-un astfel de costum și să dea buzna într-o gelaterie din zona Garbatella, duminică seară. Cu un cuțit în mână, tâlharul l-a amenințat pe proprietar, cerându-i încasările, scrie observatornews.ro.

S-a luptat cu patronul și cu doi polițiști 

Omul a refuzat să-i dea banii și a reușit să-l imobilizeze pe atacator. Când au ajuns carabinierii, românul a încercat să se elibereze, ceea ce a și reușit, dar nu înainte de a-l înjunghia pe patron în două locuri. Tâlharul a reuşit să fugă, însă costumul de spiderman în care era îmbrăcat a atras atenţia unui alt echiaj de poliție. Oamenii legii au pornit în urmărirea lui, l-au prins, însă în timpul acțiunii cei doi polițiști au fost răniți: unul are umărul dislocat și răni la un picior, iar celălalt un braț fracturat. Bărbatul este acuzat de tentativă de tâlhărie, rănire şi opunerea rezistenţei faţă de un poliţist.

A dat spargeri cu masca de protecție pe față 

În Franța, un român a jefuit o bijuterie și un bar, purtând masca de protecție pe față. Acesta a fost și motivul invocat în fața judecătorilor, când a negat că el ar fi fost autorul faptelor: „Nu eram eu, ăla nu eram eu! Cum puteţi spune că eram eu, dacă omul de pe înregistrarea video poartă o mască de protecţie?!”, scrie adevarul.ro. În realitate, bărbatul de 35 de ani a fost ajutat de încă o persoană la comiterea faptelor. Pe 20 iunie, el furat bijuterii în valoare de peste 4.000 de euro dintr-un magazin din Blois, oraş din centrul Franţei. Complicele i-a distras atenţia proprietarului, cerându-i informaţii despre un obiect din vitrină, iar hoţul s-a strecurat în magazin şi luat produsele aflate în spatele vânzătorului. Două săptămâni mai târziu, cei doi au aplicat aceeaşi tactică într-o staţiune de la Atlantic, de unde au plecat cu peste 5.000 de euro, pe care i-au luat din casieria unui bar. Localul avea însă cameră de supraveghere şi proprietarul l-a identificat pe român. În plus, telefonul mobil al acestuia a emis semnale care arătau că a fost în zona celor două localităţi exact la datele la care au fost comise furturile. Bărbatul mai fusese condamnat pentru fapte similare în 2013 şi 2014.  

 

Citește și: 

 

Furau motoarele bărcilor din Suedia și le vindeau în România. Cum au fost prinși hoții

 

Cum a reușit un român să fure bijuterii de 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Paris

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: